Bij voetbal denk je automatisch aan een buitensport. Bij FC Lisse is daarnaast ook een levendige zaalvoetbalcompetitie.
Bij voetbal denk je automatisch aan een buitensport. Bij FC Lisse is daarnaast ook een levendige zaalvoetbalcompetitie. Foto: Pixabay

FC Lisse zaalvoetbal uniek in Nederland

Verenigingen

SPORT n FC Lisse is met haar zaalvoetbaluniek in Nederland. Liefst 41 teams, verdeeld over vijf poules, kwamen het afgelopen seizoen in actie in de sporthal op Ter Specke. In totaal werden er 550 wedstrijden gespeeld. De arbitrage was in handen van negen arbiters. De haldienst werd bij toerbeurt gedaan door de deelnemende teams. Een Facebookpagina voor actueel nieuws en regelmatig live-verslagen via Cees Verburg als assistent reporter.

Door Jankees Faas

De seizoensafsluiting op donderdag 13 juni werd druk bezocht. De bekerfinales zijn naar teamsterkte. Voor de eerste keer werd gespeeld om de Rick de Bruin-beker. Rick kreeg het fluiten met de paplepel mee van zijn leermeester Johan van Zoest. Voor Rik een hele eer de beker met zijn naam uit te reiken aan MDC Administratie.

De bekerfinale in de middencategorie werd overtuigend gewonnen door FRM Blumen. In de eindstrijd werd MZ Recruitment & Interim verslagen. Bij de verliezend finalist blonk doelman Paul Randsdorp uit.

De A-finale in de beker ging tussen de kampioen van de A-poule Kromhout en Mitsubishi Polderman. Een wedstrijd van topniveau. De finale was in handen van Maarten van der Zwan, die wedstrijden als geen ander perfect weet aan te voelen. Polderman won zoals zo vaak na strafschoppen.

Na afloop van de zaalwedstrijden werden de prijzen uitgereikt. De beste spelers van het seizoen waren dit keer Stephan Assendelft, Mark Zonneveld, Cas Wubbe, Maarten Plug en Martin Duinkerken. De Fair Play Cup ging naar Marbus/Zoet/De Heere van Thijssen. Ronald de Lijzer, de zingende doelman, wist vervolgens de sfeer in de kantine verder te verhogen.

Eind augustus start de nieuwe zaalvoetbalcompetitie met de strijd om de Gerard van Dijk-bokaal tussen de kampioen en de bekerwinnaar: Kromhout - Mitsubishi Polderman.


Uit de krant