Lisser Kaninefaten hebben thuis opkomst met de i-thuisScout | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
De tetrisopdracht leverde prachtige plaatjes op.
De tetrisopdracht leverde prachtige plaatjes op. (Foto: pr)

Lisser Kaninefaten hebben thuis opkomst met de i-thuisScout

  Verenigingen

Door de coronamaatregelen gaan natuurlijk ook scoutingopkomsten de komende tijd niet door. Maar overal op internet zie je al dat scouts zeer inventief zijn en met onlineoplossingen komen. Zo ook de Lisser Kaninefaten, die afgelopen weekend voor zowel de jeugdleden als volwassenen een spel vol doe-opdrachten organiseerden: de i-thuisScout.

In een gezamenlijke Google Drive-map plaatste de leiding zaterdag tussen 10.00 en 12.30 (de 'normale' opkomsttijd) elk halfuur een vijftal doe-opdrachten voor de kinderen. Ze konden deze voltooien door een filmpje of foto ervan in een eigen mapje te uploaden. Opdrachten ingeleverd binnen deze tijd leverden dubbele punten op, maar na 12.30 werd de lijst nogmaals aangevuld en konden de kinderen tot zondagavond verder spelen. Voor de volwassenen werden er tweemaal 20 opdrachten gepubliceerd waar ze het weekend mee aan de slag konden. En wat werd er fanatiek meegespeeld! Zowel door de jeugdleden met hun broertjes, zusjes, papa's en mama's als door de volwassen scouts. Er werd zelfs meegespeeld door een van onze leden vanuit Australië. De opdrachten waren divers, maar konden allemaal gespeeld worden in en rondom je eigen huis. Zo maakten knuffels parachutesprongen door open ramen, kookte men eieren in waterkokers, werd de tetrischallenge overwonnen, en filmde men volop hoe je ook thuis kunt sporten.
Het was een spannende strijd, waarvan de uitslag zondagavond online kwam. De winnaar, een welp, had maar liefst 49 van de 51 opdrachten gedaan! Al met al was het een geslaagde onlineopkomst. De komende weken zal de leiding vaker onlineopkomsten aanbieden, hopelijk met hetzelfde leuke resultaat.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>