Pannenkoe begroet de eerste gasten | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Mirjam van der Werff bij het boegbeeld van Pannenkoe, bij de ingang naar het restaurant.
Mirjam van der Werff bij het boegbeeld van Pannenkoe, bij de ingang naar het restaurant. (Foto: Ruth Eppink)

Pannenkoe begroet de eerste gasten

  Zakelijk

ETEN • Met een feestelijke opening op zaterdag 13 juli, bijgewoond door wethouder Jolanda Langeveld, vrienden, familie en andere belangstellenden, werd de komst van pannenkoekenrestaurant De Pannenkoe naar de Kanaalstraat 22A officieel bekrachtigd. Ondernemer Mirjam van der Werff verheugt zich erop de Lissers te leren kennen en ze welkom te heten.

Door Ruth Eppink

Het eerste weekend was het meteen hard werken. Gelukkig hoeft Mirjam dat niet in haar eentje te doen, vertelt ze. Ze krijgt hulp van volleerde pannenkoekenbakkers uit andere Pannenkoe-vestigingen, maar uiteindelijk gaat ze de zaak runnen met haar eigen medewerkers. "Er is nog plek voor meerdere oproepkrachten vanaf 16 jaar en voor twee fulltimers. Het is altijd mogelijk om twee keer te komen proefdraaien, zodat je kunt ervaren of het iets voor je is", zegt ze hartelijk, terwijl ze het vernieuwde restaurant - het voormalige Vrouw Holle - rondkijkt.

Verbouwing
De reacties op de verbouwing waren louter positief: nieuw sanitair, frisse muren, de opgeknapte kinderspeelhoek, alles in de Pannenkoe-stijl. "Sommige gasten vroegen zelfs of de serre nieuw was aangebouwd, maar die was er altijd al." Vanuit de lichte en ruime serre kun je naar de patio, waar het ook prima vertoeven is bij mooi weer. Het restaurant telt 75 zitplaatsen binnen en 60 buiten.

Lunch
Dat de Pannenkoe meer is dan een plek waar je met kinderen lekker pannenkoeken kunt eten, bewijzen de lunch- en menukaart. "We zijn dinsdags tot en met zondags open vanaf 11.00 uur. Je kunt hier dus prima terecht voor de lunch. Er zijn diverse soorten tosti's, of ga voor een salade, een omelet of broodje. Je kunt natuurlijk ook gewoon even neerstrijken op een van de terrassen voor een drankje. En voor wie de kinderen graag pannenkoeken voorzet, maar zelf liever iets anders eet, hebben we ook een aantal vleesgerechten, waaronder de black angus biefstuk en hamburger", vertelt Mirjam.

Horecahart
In haar studententijd had ze bijbaantjes in de horeca. Daarna werkte ze lange tijd bij KPN, maar de horeca bleef kriebelen. "Ik vind contact met gasten heerlijk en gezellig, daar ligt mijn hart. Ervaring in de keuken had ik echter niet. Vandaar dat ik het afgelopen half jaar veel heb meegedraaid bij andere Pannenkoe-zaken om de fijne kneepjes te leren. Het is vooral een uitdaging om gerechten gelijktijdig klaar te hebben om ze te kunnen serveren. Daar konden mijn Pannenkoe-collega's me goed bij helpen", aldus Mirjam, die trots is op de stap die ze heeft gezet.

Meer informatie of reserveren? Kijk op www.pannenkoe.nl en kies vestiging Lisse.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>