Logo lissernieuws.nl
<p>Vader William en zoon Sander, de tweede en derde generatie van het familiebedrijf.</p>

Vader William en zoon Sander, de tweede en derde generatie van het familiebedrijf.

(Foto: Eric van Westerloo)

Tuincentrum De Oosteinde viert 50-jarig bestaan samen met de klanten

  Zakelijk

Een heugelijke periode voor tuincentrum De Oosteinde. Een door en door familiebedrijf. De familie Dobbe bouwde de zaak stap voor stap uit tot wat het nu is. De heer en mevrouw Dobbe sr. openden in 1971 de eerste Cash & Carry kwekerij van bloemen en planten. De klanten wisten de weg naar de plek, waar vanuit de kas en volle grond bloemen en planten voor binnen en buiten werden verkocht, snel te vinden.

Door Eric van Westerloo

Het bedrijf nam een vlucht met reusachtige kassen en veel buitenruimte. Van lieverlee kwamen er steeds meer artikelen in het assortiment. Maar de topkwaliteit en de gunstige prijs bleven. Nu is er werkelijk van alles te koop voor binnen en buiten. Bloempotten, woningdecoratie, tuingereedschap, diervoeders, struiken, alle soorten mest, grond etc.

Bijzonder is de afdeling met tuinmeubelen. Naast gerenommeerde merken is onder de naam MeSaMi het eigen merk te koop, ontwerp en productie zijn in eigen beheer. Vijverbenodigdheden en vissen zijn in het assortiment opgenomen. De expansie bleef: er is in Haarlem Schalkwijk, langs de provinciale weg Haarlem-Badhoevedorp, in 2008 een tweede filiaal geopend onder leiding van compagnon Arnold de Graaf. Toen de kans zich voordeed werden er bedrijven overgenomen in IJsselmuiden en Zeewolde. Zo ontstond een keten van zaken met 75 medewerkers. Een groot aantal van hen is al 30 jaar verbonden aan het bedrijf. Dat tekent de goede sfeer op de werkvloer en kantoor. Bij vragen van klanten is er altijd iemand in de buurt voor een vakkundig advies. Kun je iets niet direct vinden, de medewerkers lopen even met je mee. De Oosteinde heeft zich ook toegelegd op het leveren van sierbestrating aan particulieren en hoveniers. In dit deel van het bedrijf zwaait compagnon Henk van der Ploeg de scepter.

Tijdens het gesprek met de tweede generatie, William Dobbe, klinkt de passie voor het vak als ook de servicegerichtheid door. De derde generatie staat klaar. Zoon Sander (19) wil nog een aantal jaar zijn studie vervolmaken om vervolgens bij De Oosteinde aan de slag te gaan. Tot nu toe bleef dat beperkt tot de weekenden en de vakanties, dat wordt dus fulltime. Wat velen niet weten, is dat op de locatie Hillegom/grens Bennebroek ook een kinderboerderij, speeltuin en een groot terras ligt. Binnen is een koffiecorner annex lunchroom. Helaas is deze vanwege de coronamaatregelen nu gesloten, maar hopelijk kan later in het seizoen alles weer open. Een middagje ‘De Oosteinde doen’ is dus een optie bij goed of slecht weer. Online bestellen kan overigens ook: www.deoosteindeonline.nl.

Het jubileum gaat niet zomaar voorbij. De klanten delen mee in de feestvreugde en ontvangen bij de kassa een zakje met bij-vriendelijke zaden. Tevens zijn er deze maand vele jubileumaanbiedingen. Tuincentrum De Oosteinde Hillegom zit aan de Zandlaan 22.

Meer berichten