De onthulling werd gedaan door oud-directeur Kees Beelen en zijn kleinkinderen.
De onthulling werd gedaan door oud-directeur Kees Beelen en zijn kleinkinderen. Foto: Sven van der Vlugt Fotografie

Beelen Verpakkingen deelt uit vanwege 70-jarig jubileum

Zakelijk Goede doelen

Beelen Verpakkingen is een in 1953 opgerichte groothandel in verpakkingsmaterialen. Het bedrijf, waar de broers Mark, Luc en Mattijs nu als derde generatie de directie voeren, is altijd in Lisse gevestigd geweest. De klantenkring bestaat vooral uit bedrijven in de Duin- en Bollenstreek. 

Omdat het bedrijf een regionale functie heeft, is ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum gekozen voor het steunen van plaatselijke en regionale doelen. De organisaties worden gerund door vrijwilligers, en staan alle vier op hun wijze voor het welzijn van de inwoners in de Duin- en Bollenstreek. 

Museum de Zwarte Tulp
Sinds 11 mei van dit jaar staat er voor het bedrijfspand van Beelen Verpakkingen aan de Heereweg in Lisse een reuzenbol van zo’n 1.80 meter hoog. Deze bol maakt deel uit van het Reuzenbollenproject (Giant Tulip Bulbs) van de Gildemeesteres Bollenstreek. “Om ons 70-jarig bestaan luister bij te zetten, hebben we voor een reuzenbol gekozen. Deze is op donderdagmiddag 11 mei onthuld”, vertelt Mattijs Beelen, commercieel directeur bij Beelen Verpakkingen. Bij de onthulling waren medewerkers en hun familie en oud-collega’s aanwezig.

De aanschaf van de door Annelies Witjens beschilderde reuzenbol komt ten goede aan Museum de Zwarte Tulp.  “Onze moeder was daar vanaf aanvang gastvrouw en verzorgde rondleidingen in diverse talen”, legt Mattijs uit. “Als dochter van een bloembollenkweker had zij veel kennis. Bovendien is het museum gevestigd in de derde locatie van ons bedrijf.” De titel van de bol is “Achter de duinen” en beeldt de streek uit waaraan Beelen Verpakking zijn bestaansrecht heeft te danken. De reuzenbol werd onthuld door oud-directeur Kees Beelen met hulp van zijn 8 kleinkinderen. Kees was samen met zijn broer Ted de 2e generatie van het bedrijf.

Fietsmaatjes
Fietsmaatjes Teylingen en Fietsmaatjes Hillegom Lisse kregen ieder een gift van € 2.500,-. uit handen van financieel directeur Mark Beelen. De landelijke Fietsmaatjes-organisatie kent 2.300 vrijwilligers, 2.138 gasten en 142 duo-fietsen. “Ons spreekt het aan dat Fietsmaatjes de mentale en fysieke gezondheid van de gasten bevordert. Mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen, maar er wel graag op uit trekken.”

Theater Floralis
Ter ondersteuning van de culturele sector in Lisse was er ook een gift van € 2.000,- voor de Stichting Vrienden Theater Floralis. “Het theater is gevestigd in het oude CNB gebouw. Daar tegenover bevindt zich het geboortehuis van onze vader en waarvan uit het schuurtje in de tuin onze opa het bedrijf in 1953 is begonnen”, geeft Luc aan.

Het totaal van €7.000 aan giften is een factor 100 van de 70 jaar dat Beelen Verpakkingen bestaat. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant