Afbeelding
Foto: Pixabay

Computergroep van De Paraplu zoekt vrijwilliger

Algemeen Senioren

In De Beukenhof, Eikenlaan 2, is een computerontmoetingspunt voor senioren gehuisvest. Op alle werkdagen zijn er individuele lessen in kleine groepjes onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers. 

Voor het geven van lessen op een Android-tablet is er plaats voor een nieuwe enthousiaste medewerk(st)er. Het betreft lessen in tabletvaardigheden aan senioren - beginners en enigszins gevorderden - met een eigen tablet. De meegenomen tablets kunnen verschillen in merk en versie van Android en in reeds geïnstalleerde apps.

Cursusduur
Het gaat om periodes van 10 lessen van 2 uur, met maximaal 4 deelnemers per les. Doel van cursus: door voordoen, samen nadoen, oefenen tijdens les en daarna ook thuis, het vertrouwd raken met gebruik van de meest gebruikte apps. Gebruik handboek: vrije keus, wel verwijzing naar boeken van Studio Visual Steps.

Lespakket
Het lespakket bestaat uit starten en afsluiten tablet, mailen, surfen c.q. googelen, gebruik standaardapps, apps downloaden, foto’s en video’s, muziek, spelletjes en extra wensen.
Van de vrijwilliger verwachten wij een goede kennis van zaken, inlevingsvermogen en affiniteit met de doelgroep. Bel voor meer informatie met coördinator Ria Markus tel. 06-57493554.

Uit de krant