Vanaf komend jaar kun je regelmatig genieten van classic jazz in 't Poelhuys.
Vanaf komend jaar kun je regelmatig genieten van classic jazz in 't Poelhuys. Foto: pr

Vanaf 2022 Classic Jazz-concerten in ‘t Poelhuys

Cultuur

De Classic Jazz Concert Club is geland in Lisse. Na de sluiting van het podium in Sassenheim heeft de club een nieuwe thuisbasis gevonden in ‘t Poelhuys aan de Vivaldistraat 4. Een mooie theaterzaal om deze melodieuze en swingende muziek live mee te maken. De meeste concerten zullen op zaterdagavond plaatsvinden, maar soms zijn er concerten op zondagmiddag.

De Classic Jazz Concert Club organiseert al 15 jaar concerten waarvoor Europa’s beste oude-stijl jazzorkesten naar Nederland worden gehaald. Deze muziek wint aan populariteit, dat blijkt wel uit het feit dat de laatste jaren bijna alle concerten van de club uitverkocht waren.

Vroegste jazz
Classic jazz is het verzamelbegrip voor de vroegste jazz uit de Verenigde Staten. Ruim 100 jaar geleden was die voor het eerst te horen op straat, bij picknicks, begrafenissen en in de kroegen en danszalen van New Orleans. Jazz zou de popmuziek van de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw worden. Het toen nieuwe medium radio zorgde er daarna voor dat de rage zich over het hele land verspreidde. In theaters, luxe hotels en kleine bars, jazz was overal. Deze oorspronkelijke muziek kun je bij de Classic Jazz Concert Club live beluisteren. En, je hoeft zeker geen kenner te zijn om vrolijk te worden van classic jazz.

Geen lidmaatschap
De Classic Jazz Concert Club kent geen lidmaatschap. Iedereen kan per keer kaarten bestellen. De kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website www.classicjazzconcertclub.nl. Daar worden de concerten aangekondigd en vind je meer informatie over de muziek. Ook is er een videokanaal met meer dan 200 filmpjes van eerdere concerten. Tijdig over de nieuwe concerten geïnformeerd worden? Mail naar info@classicjazzconcertclub.nl.

Uit de krant