Nieuwjaarsvegen 2019 in Lisserbroek: doe mee! | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
SuperSchoon-ambassadeurs Thijs, Evelien en Guido roepen iedereen op om mee te doen aan het nieuwjaarsvegen in Lisserbroek.
SuperSchoon-ambassadeurs Thijs, Evelien en Guido roepen iedereen op om mee te doen aan het nieuwjaarsvegen in Lisserbroek. (Foto: pr)

Nieuwjaarsvegen 2019 in Lisserbroek: doe mee!

  Activiteiten

VUURWERK • Wat vliegt de tijd. Dadelijk de kerstdagen en een week later staan oud en nieuw weer voor de deur. Voor ons allen een gezellige tijd met als afsluiting knallend het jaar uit. Helaas zorgt dit wel voor veel vuurwerkafval op nieuwjaarsdag. Ook in Lisserbroek hebben we hiermee te maken. Daarom roepen SuperSchoon-ambassadeurs Thijs, Evelien en Guido iedereen op om mee te doen met onze succesvolle traditie van de afgelopen drie jaar: Nieuwjaarsvegen. Samen meedoen is gezellig en geeft voldoening.

Pak alleen of samen met de kinderen op 1 januari een bezem, veger en blik, stap de straat op, en stop het vuurwerkafval samen in vuilniszakken (vergeet daarbij niet onderstaande tips te lezen). Op 1 januari tussen 12.00 en 14.00 uur kunt u uw afvalzakken inleveren bij Sociaal-Cultureel Centrum De Meerkoet in Lisserbroek (Krabbescheerstraat 1). Daar wacht u een warm welkom met koffie, thee, limonade.   

Vuurwerk op straat
Van al het vuurwerk dat de lucht in gaat, valt zo'n 90% vlakbij weer op de grond. Een deel daarvan komt in het water of in de riolering terecht, ongeveer 22% blijft liggen. Dit vuurwerkafval vervuilt de straten en kan gevaarlijk zijn. Kinderen struinen de straten af op zoek naar niet afgegaan vuurwerk. We kunnen wachten op de gemeentelijk bezemwagen, maar we kunnen ook samen onze traditie voortzetten door alle rommel op nieuwjaarsdag zelf snel op te ruimen. Behalve dat Nieuwjaarsvegen een gezellige bezigheid is, en je buurt weer lekker schoon en fris is, bewijs je ook de natuur een dienst. Wat nog niet is weggespoeld of weggewaaid, kan bij elkaar worden geveegd en in de vuilniscontainer worden geworpen, zodat het niet in het milieu terechtkomt.

Tips voor het veilig opruimen van vuurwerk
Ruim vooral veilig op. Wanneer kinderen willen meehelpen, laat ze dit dan nooit zonder toezicht doen. Maak vuurwerkafval eerst nat, dat ruimt veiliger op. En wellicht overbodig om te melden, maar steek nooit blindgangers en beschadigd vuurwerk opnieuw af.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>