Afbeelding

Maandelijks spreekuur over vrijwilligerswerk

Human Interest Kort nieuws

Lisse • Een derde tot de helft van Nederland doet minstens een keer per jaar vrijwilligerswerk.

Wat maakt vrijwilligerswerk zo populair? Daar zijn meerdere redenen voor: je helpt een ander; het geeft voldoening en structuur, je doet sociale contacten op en leert nieuwe dingen en het is goed voor de maatschappij.

Meer weten over vrijwilligerswerk in Lisse? Iedere eerste maandag van de maand is er een inloopspreekuur in de bibliotheek aan de Koninginneweg 79a over alles wat met vrijwilligerswerk te maken heeft. Twee medewerkers van het Servicepunt Vrijwilligers zijn dan van 19.00 tot 20.00 uur aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden.

Het eerstvolgende spreekuur is op 6 februari. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen op de vacaturebank of een test doen om te kijken welk type vrijwilligerswerk het beste bij iemand past. Er is informatie over verenigingen en organisaties in Lisse die met vrijwilligers werken.

Neem voor meer informatie contact op met Marian Kofoed, adviseur vrijwillige inzet, via info@servicepuntvrijwilligerslisse.nl of 0252-412667, maandag en donderdag.

Uit de krant