Afbeelding

Zwalkend FC Lisse over knie Harkemase Boys

Algemeen Sport

Nadat dinsdagavond 7 maart Rijnvogels met 2-1 werd verslagen en de koppositie wederom werd heroverd, waren bij velen de verwachtingen voor zaterdag 11 maart hoog gespannen.

Dinsdag werd een 0-1 achterstand  na rust binnen een minuut omgebogen naar een 2-1 voorsprong  en werden drie o zo belangrijke punten binnen gesleept. Dat behaalde resultaten uit het verleden geen garantie bieden voor de toekomst, bleek wel in het duel van afgelopen zaterdag. Wellicht was het de verlate aanvang van het duel, scheidsrechter Bijl was op het laatste moment niet beschikbaar waardoor zijn vervanger Van der Laan uit Cuyk moest komen, en het duel twintig minuten later begon.

Feit is dat de thuisploeg  niet bij de les was vanaf het eerste fluitsignaal. Het resulteerde in een vroege tegentreffer van Matthijs Hordijk die zijn inzet onder Brian van der Werff door zag gaan en zijn ploeg na welgesteld 3 minuut en 36 seconden op een 0-1 voorsprong zette. Een belangrijke treffer zo zou blijken. De thuisploeg was duidelijk zoekende, maar kreeg toch kansen op de gelijkmaker. Steven Olsthoorn knalde vanuit zijn draai hard in, maar zag zijn inzet door Erick Jansema gepareerd.

Het zou een van de vele reddingen worden van de Harkemase doelman. De kopbal van Rik Vermeulen trof eveneens net geen doel evenals een pegel van Martin van Eeuwijk die rakelings over scheerde. Een actie van Jorco van Hezel werd door Niels Buijs buiten de 16 onreglementair afgestopt waarna Van Hezel binnen het strafschopgebied viel. Penalty, oordeelde arbiter Van der Laan, waarna Oebele Schokker de 0-2 aantekende en FC Lisse alles moest geven om deze twee treffers in te lopen.

Drie duels in een week bleek, met een aantal dertigers in de ploeg, teveel. De verwachte stormloop na rust bleef uit, Tom Zoontjes werd vervangen door Thierry Monteny , die gelukkig pijnvrij kon spelen.

Een vrije trap van Van Eeuwijk bracht niet de gekoesterde aansluitingstreffer. Jansema roste de inzet, laag en hard richting rechter benedenhoek, uit zijn doel en voorkwam daarmee verder onheil. Lisse gaf alles, drong nadrukkelijk aan, maar gaf daarmee ook veel ruimte weg.  Uldriks was dichtbij de beslissing, maar zijn vrije schietkans binnen de 16 trof geen doel. Zo ook bij een hard schot van Fokkema. Het bleek een van zijn laatste acties, enkele minuten later werd hij vervangen door Boyd Stevens. Het bracht niet waar men op hoopte. Harkemase Boys verdedigde massaal achter de bal en gaf weinig tot niets weg, maar was in de counter uiterst effectief. Zo was Musilu (hij viel in voor Jongeling) dicht bij de 0-3 , maar een vroegtijdige beslissing bleef vooralsnog uit. De 0-3 viel met nog een kwartier te gaan en kwam op naam van Hordijk. De beslissing was daar. Ondanks het verlies liet naaste concurrent Scheveningen met dezelfde uitslag de punten liggen. Zij verloren eveneens met 0-3 van VVOG waardoor het team van Robbert de Ruiter nog steeds de nummer een positie handhaaft. De Ruiter sprak van een waanzinnig slechte wedstrijd en had zijn ploeg weinig te vertellen in dit duel, nog los van het slechte verdedigingswerk in dit duel.

Wat rest is de rug rechten, goed napraten  en de focus op de volgende week zetten. Dan is SteDoCo  de te nemen tegenstander. Wellicht dat het in dat duel wél loopt. (Tekst en foto: Kees van Zuijlen)