Afbeelding
Foto: pr

BuurtAlert flink gegroeid

Algemeen

LISSE - De onlangs gestarte BuurtAlert-preventie via What'sApp is sinds de introductie flink gegroeid. Initiatiefnemer Jes Strang meldt daarover dat sinds vorige week alle wijken in de Poelpolder een actieve WhatsApp Buurtpreventiegroep hebben.

Door Arie in 't Veld

"De Componistenwijk, Schilderswijk, Vogelwijk, Vrouwenpolder en Lisse Rond hebben nu elk een eigen WhatsApp-groep zodat de gehele Poelpolder is gedekt. Met meer dan 300 deelnemers en 10 wijkbeheerders proberen we op deze manier onze buurt een stukje veiliger te maken en houden. De WhatsApp-groepen worden ingezet voor het melden van onder andere verdachte personen in de wijk; vermiste personen zoals kind of oudere (vermissing van huisdieren valt hier niet onder); diefstal, inbraak of beroving; doorrijden na een aanrijding en medische noodsituaties; verzoeken EHBO, reanimatie / AED."

BuurtAlert wordt dus alleen ingezet voor serieuze situaties zoals te lezen op de website. De WhatsApp-groepen worden absoluut níet gebruikt om gezellige berichten met de buren te delen. Strang: "Hoe meer mensen zich aanmelden bij de WhatsApp-groep in hun wijk, des te meer oplettende ogen en oren we hebben. En ook al signaleert u zelf niets, als deelnemer van de WhatsApp-groep wordt u direct op de hoogte gesteld als een van uw wijkbewoners een verdachte of ernstige situatie ziet en meldt. Wie in de Poelpolder woont, kan zich eenvoudig aanmelden via de website. U wordt dan door de beheerder van uw wijk toegevoegd aan de WhatsApp-groep. Het kost niets en aanmelden vergt slechts één minuut van uw tijd."

Voor alle minder urgente zaken kan men terecht op de Facebookpagina BuurtAlertplein, voor een oproep of bericht over kwijtgeraakte of gestolen spullen, vermiste dieren en gevonden spullen zoals sleutels, bankpasjes en dergelijke. Ook kan men hier melding maken van (mogelijk) verdachte zaken die in Lisse werden waargenomen, maar niet urgent genoeg waren om de politie of de BuurtAlert WhatsApp-groep in te schakelen.

"Wij zijn druk bezig om ook in alle andere wijken in Lisse groepen op te zetten. Kijk op onze website in welke andere wijken er al een WhatsApp-groep actief is. Helaas hebben we nog niet overal een wijkbeheerder. Heeft u interesse om wijkbeheerder van uw wijk te worden, stuur ons dan een berichtje of meldt u zich op onze website aan als wijkbeheerder," aldus Strang namens het BuurtAlert Lisse-team.

Uit de krant