Scene uit Sing Street.
Scene uit Sing Street. Foto: pr

Filmhuis Lisse draait Sing Street in Floralis

Activiteiten Uitgaan

Lisse - Bij Filmhuis Lisse in Floralis Huis van Cultuur draait 23 mei de feelgood movie Sing Street, een film met een hoog nostalgisch gehalte.

Sing Street speelt zich af in 1985 waar we de 14-jarige Conor volgen die, als zijn ouders het niet meer kunnen betalen, van een privéschool naar een ruige openbare school in Dublin verkast. Op school krijgt hij te maken met een strenge hoofdmeester en thuis doen z'n ouders niks anders dan ruzie maken. Zijn ontsnapping is de muziek, waarvan hij de basis van zijn oudere broer Brendan meekrijgt. Als hij de mooie Raphina tegenkomt, is Conor op slag verliefd. Hij vraagt of ze in de videoclip van z'n band wil spelen. Conor zal snel moeten handelen om een formatie samen te stellen, want de band waar hij het over heeft om indruk te maken op Raphina, bestaat namelijk nog niet.

Herkenning
De Britse film Sing Street (106 minuten) kwam uit in 2015 en werd geschreven en geregisseerd door de Ierse John Carney, bekend van de muzikale film Once (Oscarwinnaar voor Beste Song). De film werd genomineerd voor Beste Film - Musical or Comedy bij de Golden Globes. De soundtrack van Sing Street is een feest van herkenning.

De kassa van Floralis aan het Floralisplein 69 opent om 19:30 uur. Losse bezoekers betalen 7 euro; op vertoon van een Senioren- of CJP-pas betaalt men 6,50 euro. Het reserveren van plaatsen is niet mogelijk. De film wordt vertoond zonder pauze. Het hele programma van het Filmhuis Lisse is te vinden op de website www.filmhuis-lisse.nl. Voor vragen of meer info: contact info@filmhuis-lisse.nl.

Uit de krant