Jeugdroeister Isabel van Opzeeland knipte samen met burgemeester Spruit het lint door als officiele opening. Chinese leeuwendansers wensten de boten een behouden vaart toe met hun dans.
Jeugdroeister Isabel van Opzeeland knipte samen met burgemeester Spruit het lint door als officiele opening. Chinese leeuwendansers wensten de boten een behouden vaart toe met hun dans. Foto: pr

Clubgebouw en botenloods Roeivereniging Iris feestelijk geopend

Sport Vrijwilligers

ROEIEN • Burgemeester Lies Spruit en godin Iris (vertolkt door Anouk Kragtwijk) hebben afgelopen zaterdag het clubgebouw en de botenloods van Roeivereniging Iris feestelijk geopend.

Na de oplevering en verhuizing van de Visserkade naar de Ruishornlaan in september 2016 zijn de leden van de roeivereniging hard aan het werk gegaan. Het gebouw is destijds casco opgeleverd en de afwerking is grotendeels door de leden zelf gedaan. Vele avonden en weekenden is er gewerkt waarbij veel materiaal is gerecycled. Zo zijn ze apetrots op de vloer die in de sociëteit ligt. Deze is afkomstig uit sporthal Meerzicht. Vele avonden schoonkrabben en tot slot schuren heeft werkelijk een prachtig resultaat opgeleverd. Verder komen de deuren uit Rustoord, de verwarmingsventilatoren uit de Hobaho, het meubilair en servies van de Mavo Uitermeer en zo is er nog heel veel meer hergebruikt materiaal verwerkt. Een goed voorbeeld hoe materialen en spullen een tweede leven gegund is. Nu het bijna klaar is vonden ze het wel tijd worden het gebouw officieel te openen. 

Een aantal leden heeft de organisatie op zich genomen met als doel er een mooie en feestelijke middag van te maken en dat is zeker gelukt. De burgemeester en godin Iris werden door een aantal roeiers per boot naar de loods gebracht. Een van deze roeiers was jeugdroeister Isabel van Opzeeland, zij kreeg dankzij haar roeiprestaties op hoog niveau samen met de burgemeester de eer het lint door te knippen. Hun entree werd bijgestaan door Chinese Leeuwendansers van de Kung Fu Academy van Ricardo Sousa. Met hun dans werden de boten een behouden vaart toegewenst. Een mooi spektakel!

De vereniging bruist van de energie. De locatie biedt fantastische mogelijkheden voor roeiers op alle niveaus, variërend van veilig de eerste vaardigheden leren voor het vlot tot marathons en wedstrijden. Jong en oud, iedereen  is welkom. De roeisport kan het hele jaar beoefend worden, bij vorst of harde wind verhuist de training naar binnen. En na afloop bijpraten aan de zelfgebouwde bar, uiteraard van gerecycled materiaal.
 

De burgemeester en godin Iris werden door een aantal roeiers per boot naar de loods gebracht.

Uit de krant