Orchideeën zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen.
Orchideeën zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. Foto: pr

Lezing: Orchideeën kweken met respect voor de natuur

Duurzaam & Groen

DUURZAAM • Groei & Bloei afdeling Bollenstreek heeft orchideeënkweker Jan Stolk van Stolk Flora gevraagd op donderdag 19 april een informatieve lezing te verzorgen met als onderwerp het verantwoord kweken, de groei en bloei van de Phalaenopsis Orchidee.

Elke kweker wil graag efficiënt telen. Stolk Flora ook. Voor Stolk Flora geldt: niet ten koste van alles. Zij streven ernaar om de wereld beter te maken. Dat is natuurlijk heel ambitieus, kost natuurlijk veel inspanning en niet alles wat zij doen is perfect. Maar het gaat om de mentaliteit. Een duurzame mentaliteit.

Op 12 voetbalvelden teel je natuurlijk heel veel orchideeën. Daarom gaan de planten van Stolk Flora naar alle landen in Europa en ook verder weg. Het assortiment is zo samengesteld dat zij aan de verschillende wensen qua kleur, lengte en rijpheid van de klanten kunnen voldoen.

De lezing gaat over de groei en bloei van een Phalaenopsis orchidee in het algemeen en gaat dieper in op de wereld van Your Natural Orchid, verantwoord kweken en bewust worden van een aankoop van een product.

In het kort:
Datum : donderdag 19 april 
Aanvang : 20.00 uur
Locatie : Gebouw De Klister, Heereweg 105, Lisse
Leden : toegang gratis
Niet-leden: 2,50 euro
Consumpties voor eigen rekening.

Uit de krant