Ze zijn er klaar voor en kijken uit naar komend weekend.
Ze zijn er klaar voor en kijken uit naar komend weekend. Foto: Danny Randsdorp

De Gaapstokken zijn klaar voor carnaval

Verenigingen

ALAAF • Als je tegen een carnavalsvierder beneden de rivieren vertelt dat carnaval ook in de Bollenstreek wordt gevierd, is de kans groot dat je een verbaasde blik krijgt. Toch zijn carnavalsverenigingen in de Bollenstreek sterk vertegenwoordigd en ook in Lisse wordt al jaren carnaval gevierd.

Carnavalsvierders van De Gaapstokken maken zich op voor het 45e carnavalsweekend in het bestaan van de vereniging. Op vrijdagavond 1 maart nemen De Gaapstokken deel aan de verlichte optocht in Noordwijk. Zaterdag 2 maart is om 10.00 uur de sleuteloverdracht in het gemeentehuis. Hier zullen prins Erik 1e, pages Jessica & Megan samen met jeugdprins Youri en jeugdprinses Simone de sleutels van het college van B&W ontvangen. Om 13.00 uur start de optocht door Lisse vanaf de Gewoonste Zaak. Ook dit jaar rijden andere carnavalsverenigingen mee. Na afloop gaan De Gaapstokken naar de optocht in Sassenheim. Om 20.30 uur start de feestavond bij Het Café onder de naam de Foute Winterparty.

Een van de populairste activiteiten is de eigen Boerenbruiloft die op zondagmiddag 3 maart wordt gehouden in samenwerking met De Gewoonste Zaak. Het evenement start om 15.00 uur en entree inclusief boerenmaaltijd bedraagt € 8,00 per persoon. Kaarten kunnen alleen in de voorverkoop nog worden gekocht via: ledenadministratie@gaapstokken.nl

Op maandag 4 maart zullen De Gaapstokken carnaval vieren in 'Oeteldonk' (Den Bosch), waarvoor er een bus vol feestgangers afreist naar Brabant. Dinsdag 5 maart staat het Scholenbezoek op de agenda voor jeugdafdeling en wordt 's middags de Seniorenboerenbruiloft georganiseerd bij Berkhout. Het carnaval eindigt op dinsdagavond met het Slotbal bij De Gewoonste Zaak. Het volledig programma met inhoud is te vinden op www.gaapstokken.nl en www.facebook.com/DeGaapstokken.

Uit de krant