Een voorbeeld van een symbolisch schilderij.
Een voorbeeld van een symbolisch schilderij. Foto: pr

Workshop symbolisch schilderen in 't KrantCafé

Activiteiten

CREATIEF • In 't Poelhuys (Vivaldistraat 4) is op elke eerste vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur een gevarieerd aanbod te vinden van allerlei vormen van handenarbeid: workshops. Op vrijdag 1 maart kunnen senioren er symbolisch schilderen.

Voor wie zich afvraagt wat dat nu weer is, een korte uitleg. Een synoniem voor symbolisch is 'zinnebeeldig'. Je neemt dan met je zintuigen een teken of een voorwerp waar die iets geestelijks of abstracts uitbeeldt. Eigenlijk ga je op creatieve wijze op zoek naar waar je staat, wat je raakt, waar je van houdt, wie je bent. Dit wordt dan in beeld gebracht op doek. Denk je: dat kan ik helemaal niet? Patricia de Jong zal elke deelnemer op weg kunnen helpen en laten ervaren dat je een schilderij vervaardigt zonder dat je wist dat je het in je had.

Senioren zijn op 1 maart welkom in het altijd gezellige KrantCafé. Deelnemers worden om 10 uur verwacht in 't Poelhuys. Voor nadere informatie zie ook www.deparaplu-lisse.nl en www.prutsenpracht.nl. Deelname kost 5 euro per workshop. Om te zorgen voor voldoende materiaal in 't KrantCafé, moeten belangstellenden zich vooraf aanmelden via telefoon 06-28408417 of e-mail: prutsenpracht@gmail.com.

Uit de krant