Het pand aan de Heereweg 333.
Het pand aan de Heereweg 333. Foto: Arie in 't Veld

Tijdelijke huisvesting arbeidsmigranten aan Heereweg 333

Politiek

WONEN • Voor de tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend; het betreft een tijdelijke omgevingsvergunning voor maximaal 10 jaar voor het pand Heereweg 333.

Door Arie in 't Veld

Speciaal voor logiesgewijze huisvesting hebben de zes Bollenstreekgemeenten de beleidsregel Ruimtelijke randvoorwaarden logiesgewijze huisvesting tijdelijke arbeidsmigranten Duin- en Bollenstreek vastgesteld. Deze beleidsregel is bedoeld om met een eenvoudige 'kruimelprocedure', via een omgevingsvergunning, het gebruik van een pand als logiesfunctie mogelijk te maken. Om op die manier arbeidsmigranten die hier tijdelijk zijn om te werken, in bestaande panden te kunnen huisvesten.

Wethouder Jolanda Langeveld zegt hierover: "Huisvesten van arbeidsmigranten is in strijd met het huidige bestemmingsplan. Het pand aan de Heereweg heeft de bestemming 'kantoor'. Het is niet toegestaan om hier logiesverblijven te realiseren. Om het plan mogelijk te maken is dus een tijdelijke omgevingsvergunning met de activiteit 'bouwen' en het 'afwijken van het bestemmingsplan' noodzakelijk. Het plan is in overeenstemming met de uitgangspunten van het geldende beleid. Het college adviseert dan ook om af te wijken van het bestemmingsplan. Het gaat om het creëren van maximaal 18 kamers voor 36 migranten. Uiteraard met waarborgen om eventuele overlast te beperken."

Uit de krant