Burgemeester in gesprek met stappers: 'Geslaagde actie' | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Burgemeester Lies Spruit sprak jongeren persoonlijk aan in de nacht van zaterdag op zondag.
Burgemeester Lies Spruit sprak jongeren persoonlijk aan in de nacht van zaterdag op zondag. (Foto: Caroline Spaans)

Burgemeester in gesprek met stappers: 'Geslaagde actie'

VEILIGHEID • Burgemeester Lies Spruit en de politie zijn in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 juni in gesprek gegaan met het uitgaanspubliek. Zij deelden 240 pepermuntdoosjes uit met de opdruk: 'Houd de boel heel'. Actuele aanleiding is de vernieling van het podium op 't Vierkant het weekend ervoor.

Burgemeester Spruit spreekt van een geslaagde actie. Zij ging bij het uitdelen van de pepermuntdoosjes in gesprek met de vaak jonge stappers. "Natuurlijk verwachtten deze jongeren niet dat de burgemeester bij hun favoriete uitgaansgelegenheid zou staan", licht Spruit toe. "Het leverde verrassende gesprekken op, waarbij vrijwel alle stappers aangaven dat zij net als wij vinden dat je spullen van anderen heel laat. Wij hebben hen in de gesprekken gevraagd ook te letten op anderen. Als je ziet dat één van je vrienden te ver dreigt te gaan, bescherm hem of haar dan tegen zichzelf. Wees alert. Zo help je om in Lisse de boel heel te houden."

De burgemeester begrijpt dat met enkele gesprekken niet meteen alle vernielingen tot het verleden behoren. "Veel stappers hebben helemaal geen kwaad in de zin. Maar bij die paar die dat wel hebben, willen we een verandering in gedrag zien. En dit soort veranderingen beginnen met een goed gesprek en de bewustwording dat we het met elkaar moeten doen! Dit is dus echt een begin. Ik ga ervan uit dat dit soort gesprekken positieve effecten hebben. We denken na over verdere acties."

Samen werken aan veilige gemeente
De gemeente en politie werken nauw samen om ook andere vormen van criminaliteit tegen te gaan. Zij trekken daarbij op met partners, zoals andere overheden en maatschappelijke organisaties. Daarnaast kunnen ook inwoners en ondernemers helpen het verschil te maken. Bijvoorbeeld door alert te zijn en verdachte situaties te melden. Zo houden we met elkaar gemeente Lisse veilig.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>