Omgevingsdienst West-Holland voert grootschalige inventarisatie bedrijven uit | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Autoherstelbedrijven vallen onder type B.
Autoherstelbedrijven vallen onder type B.

Omgevingsdienst West-Holland voert grootschalige inventarisatie bedrijven uit

ZAKELIJK • Omgevingsdienst West-Holland controleert op dinsdag 3 september zo'n 700 bedrijven binnen haar werkgebied. Tijdens deze inventarisatiedag bekijken de toezichthouders per bedrijf of het onder milieuwetgeving valt en bezoeken het waar nodig.

De economie draait goed, er vestigen zich veel nieuwe bedrijven. Dit gebeurt vaak onder de radar van gemeenten. Bedrijven die zich in een gemeente vestigen en onder de milieuwetgeving vallen, moeten zich meestal melden bij de Omgevingsdienst. Als een bedrijf zich niet meldt, werkt dit concurrentievervalsend. De Omgevingsdienst kan deze bedrijven dan namelijk niet controleren op de regels uit de Wet milieubeheer, terwijl de dienst de gemelde bedrijven wel regelmatig controleert.

Werkwijze
De toezichthouders milieu van Omgevingsdienst West-Holland houden een inventarisatie- en controleronde langs bedrijven in negen gemeenten in de regio Holland Rijnland. Deze gemeenten zijn: Kaag en Braassem, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Lisse, Nieuwkoop, Noordwijk, Oegstgeest en Voorschoten. De Omgevingsdienst voert deze taken namens deze gemeenten uit. Hierbij kijkt de toezichthouder of het bedrijf correct geregistreerd staat, of het onder de milieuwetgeving valt en bezoekt het bedrijf als dat nodig is. Mogelijk moeten ondernemers zich naderhand melden voor het Activiteitenbesluit of is een (extra) controle noodzakelijk. Ondernemers ontvangen in dat geval informatie van de toezichthouder over hoe ze zich kunnen melden. Bij afwezigheid krijgen zij de oproep om ontbrekende gegevens aan te leveren bij de Omgevingsdienst of om zich te melden.

Drie types bedrijven
Welke milieuregels er gelden voor een bedrijf wordt bepaald door het type waaronder het valt. Type A belast het milieu het minst, type B iets meer en type C het meest. Type A-bedrijven zijn bijvoorbeeld: kantoren, banken en peuterspeelzalen, type B-bedrijven zijn bijvoorbeeld: drukkerijen, autoherstelbedrijven en tandheelkundige laboratoria. En onder type C vallen onder meer grote metaalverwerkende bedrijven en motorcrossterreinen (bron: Rijksoverheid)

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>