Aan de sjoelbak: gezellige middag in Rustoord verbindt bewoners en buurtgenoten | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
In Rustoord kwam jong en oud bij elkaar om Burendag te vieren.
In Rustoord kwam jong en oud bij elkaar om Burendag te vieren. (Foto: Esther Akerboom)

Aan de sjoelbak: gezellige middag in Rustoord verbindt bewoners en buurtgenoten

Burendag is een feest dat in 2006 werd opgezet door Douwe Egberts, om het contact met de buren te verstevigen en zo een gezellig en sociaal buurtgevoel te creëren. Een goed idee, oordeelde het Oranje Fonds, dat zich in 2008 aansloot als medeorganisator. In woonzorgcentrum Rustoord werd zaterdag 28 september ook Burendag gevierd.

Door Esther Akerboom

Buurvrouw Helen Verschoor organiseerde het feest samen met Annerieke Bouterse, activiteitenbegeleidster bij Rustoord, alweer voor de derde keer, waarbij bewoners en buren elkaar konden ontmoeten in de gemeenschappelijke ruimte van de woonzorglocatie. "Juist in deze tijd, waarin iedereen langs elkaar heenraast, is het fijn om elkaar een keer per jaar te ontmoeten en samen iets leuks te doen. Elk jaar kiezen we een ander thema en dit keer is het 'Ouderwets gezellige (b)uurtjesmiddag'."
En gezellig was het. Zo'n 25 buren van alle leeftijden waren naar Rustoord gekomen om samen met de bewoners ouderwetse liedjes te zingen en gezelschapsspelletjes te doen. Ook de gepensioneerde knuffelhond Taiko mocht voor deze gelegenheid nog even mee met zijn vrouwtje Helen, om de nodige knuffels uit te delen en te krijgen.
Er werd gesjoeld, maar ook mens-erger-je-niet en ganzenbord gespeeld op grote speelmatten die de organisatie vorig jaar heeft kunnen kopen met het geld dat ze van het Oranjefonds kregen. En natuurlijk werd er veel gekletst. Ook de bewoners die niet meer mee konden doen genoten toch van alle reuring om hen heen. Als afsluiter werden de bewoners en hun buren op pannenkoeken en poffertjes uit de speciaal daarvoor ingehuurde poffertjeskraam getrakteerd.
Verschoor kijkt met een goed gevoel terug op deze middag. "Het is zeker mijn intentie om het volgend jaar weer te doen."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>