Bianca en Helga van Shine Bright stippelen hun route uit. Op de achtergrond Tweemaster Nassaustraat.
Bianca en Helga van Shine Bright stippelen hun route uit. Op de achtergrond Tweemaster Nassaustraat. Foto: pr

Loop samen voor het Adamas Inloophuis: sponsorwandeling voor leerlingen

Algemeen Goede doelen

De dames van 'Shine Bright like a Diamond' zitten niet stil wat betreft hun acties voor het Adamas Inloophuis, waar mensen die met kanker te maken hebben (gehad) terecht kunnen voor ondersteuning. Op vrijdag 8 november houden zij de 'Loop samen voor Adamas', een sponsorwandeling door Lisse voor de leerlingen van de groepen zeven en acht van diverse basisscholen.

Door Esther Akerboom

"Er doen vier scholen mee, De Klarinet, De Waterval en de twee locaties van De Tweemaster. We starten bij de Tweemaster aan het Nassaupark en lopen langs de scholen in de Poelpolder om de kinderen op te halen. Dan lopen we met z'n allen terug naar het Nassaupark. Daar mogen alle 250 kinderen die mee hebben gelopen hun sponsordiamant in een grote diamant deponeren en dan wordt de opbrengst bekendgemaakt", legt Helga van der Niet, een van de Shine-dames, uit. "We willen door onze acties meer zichtbaarheid en bekendheid genereren voor het Adamas Inloophuis in Nieuw-Vennep. De kinderen weten ook waarvoor ze het doen, want in de week na de herfstvakantie worden er op deze scholen gastlessen, 'Take Care' genaamd, gegeven door het kidsteam van Adamas en door ons."

Route uitstippelen
Inmiddels zijn de dames hard bezig om een goede route uit te stippelen. "We hopen dat er heel veel mensen de kinderen komen aanmoedigen of zich aansluiten tijdens onze wandeltocht."
Wie meer wil weten over alles wat de dames van Shine Bright like a Diamond doen, kan terecht op hun Facebook-pagina: www.facebook.com/ShineBrightlikeaDiamondAdamasInloophuis/

Uit de krant