Enkele kappers en beautysalons in Lisse dicht na oproep van brancheorganisaties ANKO en ANBOS | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Diverse kapsalons hebben de deuren gesloten, bij andere kappers kun je nog wel terecht.
Diverse kapsalons hebben de deuren gesloten, bij andere kappers kun je nog wel terecht. (Foto: pixabay)

Enkele kappers en beautysalons in Lisse dicht na oproep van brancheorganisaties ANKO en ANBOS

ANKO, de koepelorganisatie voor kappers, heeft op 16 maart kapsalons opgeroepen hun verantwoordelijkheid te nemen en vanaf 17 maart tot in ieder geval 7 april de deuren te sluiten vanwege de coronacrisis.

In Lisse geven hier verschillende kappers gehoor aan. Zo is HEY Creative in ieder geval gesloten tot 23 maart. Daarna bekijkt men per week de situatie. Het team van Coiffures Gilbert heeft met pijn in het hart besloten de salon tot 6 april dicht te doen, afspraken vanaf 6 april kunnen online worden gemaakt.
Andere kappers zijn veelal nog open, maar werken bijvoorbeeld alleen nog op afspraak en vragen klanten die verkouden of grieperig zijn thuis te blijven.

Schoonheidssalons
Ook de ANBOS, de brancheorganisatie van schoonheidsverzorging, heeft salons opgeroepen om van 17 maart tot 7 april dicht te gaan. Hieraan hebben onder meer Time for you, Schoonheidssalon Henriette Bon en Schoonheidssalon Elemental Beauty gehoor aan gegeven.

Anderhalve meter afstand
Zowel de ANKO als de ANBOS loopt hiermee vooruit op advies van het RIVM en de overheid, die nog geen richtlijnen voor beide branches heeft gegeven. De belangrijkste reden voor de organisaties om kapsalons en beautysalons op te roepen dicht te gaan, was het advies minimaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Dat is binnen deze branches niet mogelijk.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>