Rustoord geniet van optreden in binnentuin | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Ronald de Lijzer zingt een uur lang bekende liedjes bij Rustoord voor bewoners en personeel.
Ronald de Lijzer zingt een uur lang bekende liedjes bij Rustoord voor bewoners en personeel. (Foto: Ruth Eppink)

Rustoord geniet van optreden in binnentuin

Vanaf het moment dat dagbesteding, gezamenlijke activiteiten en uitjes bij verpleeg- en verzorghuizen geen doorgang meer mochten vinden, dachten veel mensen na over hoe ze senioren dan toch nog wat afleiding zouden kunnen bezorgen. Zo ook Annerieke Bouterse, dagbestedingscoach bij DSV|Rustoord.

Door Ruth Eppink

Annerieke bedacht dat de binnentuin van het woonzorgcentrum zich heel goed leent voor miniconcerten en ze plaatste een oproep op Facebook. "Ik heb musici nodig die met bijvoorbeeld een klein groepje willen komen optreden in de binnentuin, zodat de bewoners op hun balkon of door het raam van deze concertjes kunnen genieten."

Al heel snel maakte Lisser Ronald de Lijzer bekend dat hij op 18 maart van 15.00 tot 16.00 uur zou optreden bij Rustoord met liedjes uit verschillende genres. De bewoners en zorgmedewerkers genoten bij de ingang, op de galerijen en op hun balkons zichtbaar van zijn optreden. "Het was ontzettend dankbaar werk om te doen", geeft De Lijzer aan. "Ik had niet verwacht dat het zó viraal zou gaan en al die reacties van zoveel mensen: gewoon overweldigend en hartverwarmend." Hij werd naar aanleiding van dit optreden direct benaderd door andere zorgcentra en in de regio die het idee van Annerieke omarmden.

Locatiemanager Eric Bartels kan de spontane oproep van Annerieke erg waarderen. "Het is ook heel belangrijk om juist nu de bewoners te verblijden met dit soort initiatieven. Ze mogen inmiddels geen bezoek meer ontvangen en eenzaamheid ligt dan al snel op de loer. Ik vind het fantastisch dat zo veel mensen zich het lot van deze ouderen aantrekken en kaartjes sturen. Kinderen maken tekeningen en laten met stoepkrijt weten dat er aan opa en oma wordt gedacht. Er is zoveel saamhorigheid: er worden bloemen gebracht, maar ook bijvoorbeeld vis voor de liefhebbers", noemt Bartels. Hij wil wel benadrukken dat de optredens in de binnentuin specifiek bedoeld zijn voor de bewoners en het zorgpersoneel. "Ik begrijp best dat mensen nieuwsgierig zijn en willen komen kijken, maar dat is onder de huidige omstandigheden geen goed plan."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>