Afbeelding
Foto: PR

Een half uurtje per dag wandelen is belangrijk om deze zes redenen

Algemeen

Wandelen is goed voor je gezondheid en het mooie is je hebt er niet zoveel voor nodig. Zit je door omstandigheden veel thuis, trek dan regelmatig je wandelschoenen aan. Zoek uiteraard een rustig gebied op en hou voldoende afstand van anderen. 

1. Goed voor de geest

Wandelen geeft rust in het hoofd. Sta je op het punt om een moeilijke beslissing te maken dan geeft een blokje om de nodige afleiding. Wie weet krijg je een goede ingeving, want door lichamelijk bezig te zijn worden je hersenen actiever. Zit je bijvoorbeeld vast met een project? Ga naar buiten en laat alles even liggen, bij terugkomst heb je kans dat je meteen weet wat je moet doen. Maar lekker dagdromen over een nieuwe weekendtas of cowboysbag mag natuurlijk ook. 

2. Lekker bewegen

Ben je niet zo’n liefhebber van de sportschool en twijfel je of dat wandelen wel wat voor je is, gewoon doen. Want met een lekker muziekje erbij of zonder krijg je de smaak vanzelf te pakken. Je merkt dat je van bewegen een beter humeur krijgt en bovendien verbrand je calorieën. Een half uurtje per dag bewegen is genoeg. Doe je dat elke dag dan hoef je echt niet naar de sportschool. 

3. Optimale spijsvertering

Na het eten zijn er mensen die in slaap vallen. Het is beter om in beweging te komen na het nuttigen van een maaltijd. Zo kunnen je darmen en spijsverteringskanaal goed hun werk doen. 

4. Sterkere benen

Wie elke dag een half uurtje wandelt merkt dat de spieren sterker worden. Vooral de spieren in de benen worden sterker. Ze gaan er bovendien strakker uitzien als je regelmatig wandelt. Daarnaast werk je aan je conditie en hou je je gewrichten soepel. 

5. Beter slapen

Heb je problemen met je nachtrust? Pieker je zelfs over het wel of niet kopen van een schoudertas heren? Door te wandelen val je ’s avonds beter in slaap. Ook slaap je dieper wanneer je buiten bent geweest. 

6. Goed voor de weerstand

Door stevig te wandelen boost je je immuunsysteem. Je lichaam wordt in beweging gezet en daardoor doorstroomt je bloed beter en worden afvalstoffen afgevoerd. Wandel je in een natuurgebied dan blijkt uit studie dat je witte bloedcellen toenemen. En die zijn belangrijk voor de werking van je immuunsysteem. 

Uit de krant