Lies Spruit wil nog een ambtsperiode burgemeester van Lisse zijn.
Lies Spruit wil nog een ambtsperiode burgemeester van Lisse zijn. Foto: Sven van der Vlugt

Burgemeester Spruit beschikbaar voor herbenoeming

Politiek

De ambtstermijn van burgemeester Lies Spruit eindigt op 5 november. Zij heeft te kennen gegeven beschikbaar te zijn voor herbenoeming.

Op grond van de vigerende Verordening op de vertrouwenscommissie die is vastgesteld door de raad in 2014, is een commissie bestaande uit alle fractievoorzitters van de gemeenteraad in goed overleg met de provincie inmiddels aan de slag gegaan met de procedure voor herbenoeming.

De leden van de vertrouwenscommissie hebben de heer A.G.M. Mesman (PvdA) aangewezen als voorzitter van de commissie. De commissie wordt ambtelijk ondersteund door de raadsgriffier van de gemeente Lisse, mevrouw drs. M.G.J. Veeger.

De Vertrouwenscommissie heeft de taak zich een oordeel te vormen over het functioneren van de burgemeester. De commissie koppelt haar bevindingen eind juni terug in een besloten vergadering aan de gemeenteraad in het zogeheten Rapport van bevindingen, op basis waarvan zij haar advies aan de gemeenteraad uitbrengt over herbenoeming van de burgemeester.

De gemeenteraad dient uiterlijk 1 juli 2020 een aanbeveling aan de commissaris van de Koning in Zuid-Holland te zenden. Deze stuurt zijn advies en de aanbeveling van de gemeenteraad door aan de minister. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties stelt een voordracht op. Hieruit volgt een Koninklijk besluit voor herbenoeming van de burgemeester voor een periode van zes jaar.

Uit de krant