Logo lissernieuws.nl
Het gebied van de Ringdijk met het voetbalveldje bij de Van Ostadestraat duidelijk zichtbaar.
Het gebied van de Ringdijk met het voetbalveldje bij de Van Ostadestraat duidelijk zichtbaar. (Foto: Google Maps)

Omgeving Ringdijk in Lisse wordt verder opgeknapt

De Ringdijk in Lisse is een populaire locatie voor de jeugd om te recreëren en samen te komen. Om dit te faciliteren zijn enkele aanpassingen aan en rondom de Ringdijk gedaan. Het voetbalveldje aan de Van Ostadestraat is opgeknapt: er is een zogenaamde ‘dug-out’ geplaatst en een ballenvanger.

Er waren ook klachten over geluidsoverlast voor het appartementencomplex Roversbrouck. Daarom is ervoor gekozen het grasveld deels te vervangen door beplanting, waarmee de aanzuigende werking van het grasveld af zal nemen. Wethouder Kees van der Zwet is blij met de verbeterde omgeving van de Ringdijk. “Goede plekken om te recreëren zijn belangrijk in Lisse. Nu we daar ook maatregelen nemen om de geluidsoverlast tegen te gaan, is er een mooi verbeterd stuk groen bij gekomen.”

Fijne plek
Er is een loopbrug gelegd vanaf het voetbalveldje naar de Ringdijk, zodat deze makkelijker toegankelijk wordt. Verdere aanpassingen aan het voetbalveldje aan de Van Ostadestraat worden gedaan wanneer de werkzaamheden aan het flatgebouw aan de Jacob van Ruysdaelplein zijn afgerond. De mogelijkheid om een vissteiger aan te leggen wordt nog onderzocht.
Aan de zuidelijke kant van de Ringdijk, ter hoogte van de ijsbaan, wordt het gras kort gehouden. Hier staan twee bankjes, waardoor dit een fijne plek is geworden om te verblijven.

Zandstrandje
Er zijn ook plannen om in de toekomst de vijver aan de Botterstraat te voorzien van een zandstrandje, zodat het een prettige plek wordt voor ouders met kleine kinderen. De aanpassingen aan de vijver zijn ook van belang in het kader van de klimaatadaptatie; er wordt een groenere leefomgeving gecreëerd.

Kosten
De kosten voor het opknappen van het voetbalveldje worden gedekt vanuit het gemeentelijke speelbeleid; hier zijn geen extra kosten voor gemaakt.

Meer berichten