Logo lissernieuws.nl
<p>Lekker ingepakt buiten een speurtocht doen, dat doen ze bij Skol in het kader van het IVN-buitenspeelprogramma Hartje Winter.</p>

Lekker ingepakt buiten een speurtocht doen, dat doen ze bij Skol in het kader van het IVN-buitenspeelprogramma Hartje Winter.

(Foto: PR)

Naar buiten in hartje winter met het landelijk buitenspeelprogramma

In de winter naar buiten? Jazeker! Binnen is het lekker warm, maar buiten… daar gebeurt het. Hartje Winter 2022!

Juist in de koudste periode van het jaar valt er buiten genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur. Daarom doet babygroep Terra (SKOL Kinderopvang) van 10 t/m 28 januari mee met Hartje Winter, een landelijk buitenspeelprogramma van IVN Natuureducatie, met gevarieerde winterse activiteiten afgestemd op iedere leeftijd. Denk aan winters koken, een gave speurtocht (zie foto), horen hoe de winter klinkt en nog veel meer. In Hartje Winter komen buitenspelen en natuureducatie samen. Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de waarde van buitenspelen voor de motoriek, concentratie en gezondheid van kinderen. En buiten bewegen en ontdekken is superleuk! Ook in de koudste periode van het jaar. Frisse buitenlucht en daglicht bevorderen de aanmaak van vitamine D en dit heeft een positief effect op de spieren en het immuunsysteem. Door kinderen kennis te laten maken met de natuur en hun leefomgeving, gaan zij daar ook in de toekomst bewust en respectvol mee om.

Meer berichten