Noah Baranski werd eerste in de klasse onder 30 kg en zo plaatste hij zich voor het Noord-Hollands kampioenschap komend weekend in Beverwijk. Foto: pr

Judoschool Ukemi scoort tijdens regiokampioenschappen

Verenigingen Sport

Voor zeven judoka’s van Judoschool Ukemi was het zondag 6 maart een spannende dag: de regiokampioenschappen voor A-pupillen (onder 10 jaar) stonden op het programma. De regiokampioenschappen zijn tegelijkertijd de voorronden voor het Noord-Hollands kampioenschap waar de judoka’s zich dus voor kunnen plaatsen. Vijf judoka’s van Ukemi vielen in de prijzen.

In de categorie onder 30 kg werd Noah Baranski in een sterk deelnemersveld kampioen van de regio. Noah scoorde won drie partijen in zijn poule, waarna hij ook de halve finale won. In de finale trok Noah na een lange, zware pot aan het langste eind en werd kampioen! In dezelfde klasse kwam ook Buck Vrij uit, die knap de 3e plaats veroverde. Na meerdere zeges in de poule moest hij zijn meerdere erkennen in de kruisfinales, waardoor het brons voor Buck was.
Tren Dekker stond in de categorie onder 24 kg op de mat. Tren won drie wedstrijden in zijn poule, waarna hij ook de halve finale won en mocht aantreden in de finale. Helaas kon hij deze partij niet winnen waardoor hij genoegen moest nemen met het zilver. In de klasse onder 38 kg stonden ook twee judoka’s van Judoschool Ukemi: Jace Moonen en Madeleine Peereboom, die een 2e en 3e plaats naar zich toe trokken.

Zondag 13 maart vinden de Noord-Hollandse kampioenschappen plaats in Beverwijk, waar het vijftal mag strijden om de titel. ’s Middags wordt hier het teamtoernooi van Noord-Holland gehouden voor B-pupillen (onder 12 jaar). Ook daar zal judoschool Ukemi aan deelnemen in een gezamenlijk team met Judo Yushi uit Nieuw-Vennep.