Logo lissernieuws.nl
<p>De nachtegaal zingt volop in het duin.</p>

De nachtegaal zingt volop in het duin.

(Foto: Herman Berkhoudt)

Avondwandeling met bijna volle maan door de duinen en langs het strand

IVN Leidse regio, werkgroep Actieve Natuur Tochten heeft twee mooie lentewandelingen van schemer naar duisternis bij volle maan op de planning staan. Ga mee op vrijdag 13 mei of zaterdag 14 mei van 21.00 tot 23.00 uur. Dan gaan we op zoek naar onder andere nachtegalen, rugstreeppadden, boomkikkers en andere duinbewoners.

Het wordt een avondlentewandeling met bijna volle maan door de duinen en langs het strand. Neem daarvoor mee: een goede conditie, passende kleding, drinken en stevige schoenen. Een stevige wandeling door het rulle zand van de Ganzenhoek en Berkheide, het Laarzenpad en langs het strand. Bedenk wel dat het, ook na een warme dag, sterk kan afkoelen en dus koud kan worden.
We vertrekken met de zon en komen terug met de maan. Donker wordt het pas echt als we het bos inlopen. We hopen op helder weer, zodat we kunnen genieten van de zonsondergang en vervolgens de maan en de sterren. Ervaar het kleuren van de avondlucht en het invallen van de duisternis, de verandering van de luchtvochtigheid en de temperatuur, het wegsterven van de duingeluiden, het naderen van de branding. Laat je verrassen door vanaf het hoge duin de zee bij nacht te zien en in het donker langs de vloedlijn te lopen. De nachtegaal zingt volop in het duin. Staand of zittend in het zand worden we getrakteerd op een speciaal concert van vele nachtegalen. Ook de rugstreeppadden geven hun unieke concert in de duisternis vanuit de duinmeertjes. Horen we daar boomkikkers? Hopelijk zien we bosuilen vliegen tegen de donker wordende hemel. Ook vleermuizen zijn waarschijnlijk van de partij. En wie weet zien we een ree of een vos.
Wil je meelopen? Meld je dan aan via e-mail: want.ivnleiden@gmail.com. Vertrekpunt op de parkeerplaats tegenover hotel Duinoord, halverwege de Wassenaarse Slag.

Meer berichten