Logo lissernieuws.nl
<p>Bestuurslid Sigrid Kunnen met de cheque van de dames van de Kringloop Voorhout. Op het paard zit Nathan.&nbsp;</p>

Bestuurslid Sigrid Kunnen met de cheque van de dames van de Kringloop Voorhout. Op het paard zit Nathan. 

(Foto: pr)
Goede doelen

Huifbed-rijden bij Puntenburg dankzij donatie weer stap dichterbij

Bij Stichting Puntenburg Lisse was zondag 19 juni een bijzonder mooie dag! Ze mochten die dag een donatie van € 3500,= in ontvangst nemen van de Stichting Kringloop Herenstraat 63 Voorhout. Deze kringloopwinkel doneert de opbrengsten van de ingebrachte goederen aan goede doelen in de regio.

Stichting Puntenburg is een stichting die met vrijwilligers een manage in Lisse beheert waar jongeren met een (meervoudige) beperking van paarden kunnen genieten. Stichting Puntenburg is bezig met het realiseren van plannen om kinderen met een beperking uit de regio het huifbed-rijden aan te bieden. Huifbed-rijden is een vorm van hippotherapie. Het is een manier om mensen met een ernstige meervoudige beperking die niet op een paard kunnen zitten toch therapeutisch te doen bewegen. Zij worden dan via een huifbed rondgereden. Deze speciale constructie maakt het mogelijk dat over de ruggen van de paarden een doek of zeil wordt gespannen waarop iemand kan liggen. Door de warmte van de paarden en de cadans van het lopen wordt dit als heel ontspannend ervaren.

Misschien nog dit jaar
Met deze mooie bijdrage van de Kringloop Herenstraat 63 hoopt de manege alle aanpassingen voor het huifbed-rijden dit jaar nog te realiseren. Mocht je ook willen doneren om dit mooie doel mogelijk te maken? Kijk dan op: www.Puntenburg.org.

Meer berichten