Heb je vragen over ingewikkelde brieven, het invullen van formulieren of over je administratie? Kom naar de Papierwinkel in de bieb voor gratis hulp.
Heb je vragen over ingewikkelde brieven, het invullen van formulieren of over je administratie? Kom naar de Papierwinkel in de bieb voor gratis hulp. Foto: Pixabay

De Papierwinkel Lisse van start

Algemeen

In de bibliotheek aan de Koninginneweg 79A is op 3 oktober de feestelijke start van De Papierwinkel Bollenstreek. De Papierwinkel is voor inwoners van Lisse die vragen hebben over hun administratie, regelingen, het invullen van formulieren of het lezen van ingewikkelde brieven. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

Elke maandagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur zitten vrijwilligers van De Papierwinkel klaar om je te helpen. Je kunt via de bibliotheek een afspraak maken bij de balie, telefonisch of via de website van bibliotheek Bollenstreek.
De vrijwilliger helpt je ter plekke of maakt een (vervolg)afspraak. Indien nodig wordt er doorverwezen naar professionele organisaties zoals Humanitas, Voor ieder 1, WelzijnsKompas of andere instanties.
De Papierwinkel is een samenwerking tussen de Bibliotheek Bollenstreek, Humanitas en Welzijnskompas. De Papierwinkel zoekt ook nog vrijwilligers. Vind je het een uitdaging om andere mensen met hun administratie te helpen en lijkt het je leuk om dat te doen bij De Papierwinkel Lisse? Meld je dan aan bij Humanitas via ta.duinenbollenstreek@humanitas.nl of bel met Angela Selhorst, coördinator Thuisadministratie: 06-82012869.

Uit de krant