Afbeelding
Foto: pr

Gemeente Lisse start politiek café: Moeten we in Lisse kattenbelasting invoeren?

Algemeen

De gemeente Lisse start donderdag voor het eerst met ‘het politiek café’. Tijdens het politiek café kunnen Lissers debatteren over maatschappelijke onderwerpen. Onderwerpen die elke Lisser aangaan. Moeten we in Lisse bijvoorbeeld zelf het groen gaan onderhouden? Moeten we kattenbelasting invoeren? Of misschien wel betaald parkeren?

Hoe gaat het in zijn werk?

Op een groot scherm staat een stelling. Bijvoorbeeld: moeten we in Lisse betaald parkeren invoeren? Bent u hier vóór, dan gaat u aan de ene kant staan (of zitten). Bent u tegen, dan gaat u aan de andere kant staan (of zitten). Wilt u er iets over zeggen, dan doet u een stap naar voren en krijgt u het woord. Deze Lagerhuismethode zorgt ervoor dat iedereen mee kan praten. Zo wordt het een levendige discussie, vaak met veel humor.

Heeft u zelf onderwerpen die u wilt bespreken? Na afloop kunt u dit aangeven. Uw onderwerp nemen we dan mee naar het volgende politiek café.

Waar en wanneer?

De eerste avond is op donderdag 7 maart van 20.00 tot 21.30 uur in de bibliotheek van Lisse. De inloop is vanaf 19.30. Na de afloop is er nog tijd om met elkaar na te praten. De toegang is gratis. Wilt u bij deze avond zijn? Meld u dan van te voren aan via de website van de Bibliotheek Bollenstreek. Dan kunnen we rekening houden met de catering. Ook zonder aanmelding bent u welkom. 

De stellingen van de avond zijn:

Moeten we in Lisse zelf het groen gaan onderhouden? Moeten we in Lisse kattenbelasting invoeren? Moeten we in Lisse betaald parkeren invoeren?

Uit de krant