Afbeelding
Foto: pr

Gratis MeerCompost scheppen

Algemeen

Zaterdag 23 maart is het de Landelijke Compostdag. Inwoners van dertien gemeenten in de regio kunnen dan gratis MeerCompost scheppen in hun woonplaats of gemeente. Zo ook in Lisse.

Met deze actie bedanken Meerlanden en de gemeenten inwoners voor hun inspanningen om GFTe (groente, fruit en tuinafval én etensresten) te scheiden. Op deze manier kunnen zij kennis maken met één van de zes producten afkomstig uit de Groene Energiefabriek waar het GFTe wordt verwerkt: Compost.

Zelf scheppen

Dit jaar doet de gemeente het anders dan voorgaande jaren. We bieden onze MeerCompost niet langer in plastic verpakkingen aan, maar kiezen voor een duurzamer alternatief. Bezoekers van de Compostdag mogen dit jaar zelf hun compost scheppen. Bezoekers wordt gevraagd zelf een emmer, zak of teiltje mee te nemen. Meerlanden zorgt voor voldoende scheppen. Iedereen kan compost halen zolang de voorraad strekt; op = op.

Inwoners van Hillegom en Lisse kunnen terecht op het terrein van Otte, Heereweg 1b.

Met het scheiden van GFTe beginnen inwoners letterlijk zelf iets moois; schone GFTe levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem. Een gezonde bodem begint dus al thuis in eigen keuken en tuin.

Uit de krant