Waddinxveen H1-Hisalis H1
Waddinxveen H1-Hisalis H1 Foto: pr

Hockeyvelden Hisalis toe aan vervanging

Algemeen

Het college van Lisse stelt de gemeenteraad voor om veld 2 en 3 van hockeyvereniging Hisalis te renoveren. Dat is noodzakelijk omdat de velden zijn afgekeurd door de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB). Als gekozen wordt voor renovatie wordt veld 2 een waterveld en veld 3 een zand ingestrooid veld.

De raad beslist over de vervanging van de velden en bespreekt het voorstel naar verwachting in maart in de gemeenteraad. Als de raad beslist om het geld beschikbaar te stellen, worden de velden in mei en juni gerenoveerd. 

De KNHB heeft de velden afgekeurd, omdat ze nu te weinig schokabsorptie en veerkracht hebben. Dat zorgt voor meer risico op blessures. Beide velden bestaan uit drie lagen (toplaag, sporttechnische laag en fundering). Bij de renovatie worden de bovenste twee lagen vervangen. Dat is een verantwoordelijkheid van de gemeente.

Wethouder Riet Austie: ‘Zonder renovatie van de twee velden kunnen de 700 leden van Hisalis niet allemaal trainen en wedstrijden spelen. Bovendien maken er ook nog scholieren van het Fioretti en kinderen van de buitenschoolse opvang gebruik van de velden. Ik vind het belangrijk dat zij allemaal kunnen blijven sporten en bewegen. Dit past bij onze ambitie voor een vitale samenleving.’

Onderzoek

Alle mogelijke vormen van renoveren van de hockeyvelden zijn onderzocht. Uitgangspunt is een toekomstbestendige oplossing voor zowel de vereniging als de gemeente, rekening houdend met financiën, duurzaamheid en gebruik van de velden. De investering bedraagt ongeveer €900.000. 

Uit het onderzoek blijkt dat het voor het intensieve gebruik van de velden de beste oplossing is om van veld 2 een waterveld te maken en van veld 3 een zandingestrooid veld.

Dit seizoen mag er overigens na een aantal tijdelijke oplossingen nog op de velden gespeeld worden, maar dat uitstel wordt niet verlengd.

Uit de krant