Afbeelding
Foto:

Reuzebol ‘Multicolored Climbers’ onthuld

Algemeen

Wethouder Riet Austie heeft gisteren de Reuzenbol ‘Multicolored Climbers’ onthuld, samen met kunstenaar Paul van den Aardweg en Jan van Vliet, voorzitter van de Stichting Gildemeesters Bollenstreek.

Adoptie Reuzenbol

De Reuzenbol, geadopteerd door de gemeente Lisse, heeft een mooie plek gevonden voor het gemeentehuis van Lisse en markeert zo het begin van het levendige centrum van Lisse. Met deze onthulling staan er nu in totaal 66 bollen langs de fietsroute tussen Leiden en Haarlem, waarvan 19 in Lisse.

Ontwerp

Paul van den Aardweg heeft zich laten inspireren door de verbinding tussen mens, bloem en kleur. Kleuren vormen de start van een nieuwe lente, groei en hoop. Elk jaar steken de bloemen hun kopjes boven de grond om hun kleuren te laten stralen. De Reuzenbol ‘Multicolored Climbers’ symboliseert de variatie in kleurenpracht van de bloembollenvelden én de mensen van over de hele wereld die jaarlijks Keukenhof komen bezoeken: gevarieerd in vorm en verschijning en op zijn mooist in harmonie. De gemeente Lisse ziet daarnaast in deze bol de inclusieve samenleving waar zij zo trots op is; één waarin iedereen ertoe doet en iedereen meedoet en meedenkt.

Project Giant Tulip Bulbs

De Reuzenbollen zijn onderdeel van het project Giant Tulip Bulbs van de Gildemeesters Bollenstreek. Het college van Lisse draagt het project een warm hart toe en heeft met de adoptie van deze reuzenbol, graag een bijdrage geleverd aan de aantrekkelijkheid van de Bollenstreek. Van Leiden tot aan Haarlem worden in totaal zo’n 80 bollen geplaatst. De verhalen achter deze bollen en kunstwerken zelf vormen een fietsroute van uiteindelijk 125 kilometer. Folders over de fietsroute zijn af te halen bij Museum De Zwarte Tulp in Lisse. U kunt de route ook bekijken op de website van de Gildemeesters Bollenstreek.

Uit de krant