Afbeelding
Foto: Sven van der Vlugt

Jongeren krijgen brief van burgemeester na onrustige avonden in centrum

Algemeen

De politie heeft negen Lissese jongeren een huisbezoek gebracht en daarbij ook een brief van burgemeester Lies Spruit overhandigd. De huisbezoeken werden afgelegd na een aantal onrustige avonden in het centrum van Lisse. Via social media riep een grote groep jongeren elkaar op om Lisse ‘onveilig te maken’.

Burgemeester Lies Spruit in de brief aan jongeren: “Dit gedrag accepteren wij niet. In Lisse moeten inwoners veilig over straat kunnen en moeten winkeliers ongestoord hun werk kunnen doen. Dit gedrag moet stoppen.” 

Ook omwonenden zijn geschrokken. Lies Spruit “Ik kan me dat heel goed voorstellen. Het is goed dat de politie snel en stevig heeft opgetreden.”

Door de politie is de afgelopen week veel inzet geweest om de onrust te stoppen en de verantwoordelijke jongeren te identificeren. Er zijn zoveel mogelijk jongeren, die weigerden het centrum van Lisse te verlaten, gecontroleerd en in de politiesystemen vastgelegd. Inmiddels hebben er vanuit de politie meerdere huisbezoeken plaatsgevonden bij jeugdigen en hun ouder(s)/verzorger(s) en is het gesprek over de wanordelijkheden gevoerd. Daarbij is namens de gemeente een brief achtergelaten. Vanuit de politie wordt onderzocht welke jongeren betrokken waren bij het plegen van daadwerkelijke strafbare feiten zodat waar mogelijk een strafrechtelijk vervolg kan worden ingesteld.

Uit de krant