Afbeelding
Foto: Unsplash

Auto opladen in Lisse toch duurder dan gedacht

Algemeen

Vorige week stond in Lissernieuws een artikel over gemiddelde laadprijzen in Nederland. Independer heeft namelijk de prijs van openbaar laden per gemeente onderzocht. Hieruit bleek dat laden in Lisse opvallend goedkoop is, namelijk 31 cent per kilowattuur. Sterker nog, maar twee gemeenten waren volgens dit onderzoek goedkoper dan Lisse.

Door Jonah van den Oever

Energie-expert Joris Kerkhof van Independer. ‘Het zijn opvallend grote verschillen tussen de openbare laadpalen. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste gemeente in Nederland kan oplopen tot 39 cent per Kwh, dat is meer dan een Kwh bij het goedkoopste punt kost. Als je alleen maar dure openbare laadpalen in de buurt hebt, dan kun je er voor kiezen om thuis te laden.’

Duurder

Echter bleek, mede dankzij een aantal oplettende lezers, dat het geschetste beeld van Independer niet helemaal klopt. Je kunt inderdaad wel laden voor 31 cent, maar de desbetreffende laadpaal staat op het parkeerterrein van Keukenhof. Echter is het terrein 44 weken per jaar gesloten. Daarnaast faciliteert Allego de meeste openbare laadpalen in Lisse, met een gemiddelde prijs van 59 cent per kilowattuur. Naast Allego staan er in Lisse 20 laadpalen van Shell, met een gemiddelde prijs van 58 cent per kilowattuur. Tenslotte is er nog een aantal laadpalen die een gemiddelde prijs van 55 cent per kilowattuur hanteren.

Klok

In het centrum staan echter twee goedkope laadpalen, maar die hebben een tijdslimiet door de parkeerschijf. Daarnaast staan er op de Koninginneweg een aantal openbare laadpalen met een goedkoop tarief, maar die zijn al een halfjaar onbruikbaar. Alles bij elkaar opgeteld kom je in Lisse veel hoger uit dan het gemiddelde in Nederland van 38 cent. Een gevalletje ‘Independer heeft de klok horen luiden, maar weet niet waar de klepel hangt’, om maar een oplettende lezer te citeren.

Uit de krant