Afbeelding
Foto: pr

Roeiers uit hele land laaiend enthousiast over Iris Lentemarathon in Lisse

Algemeen

Roeivereniging Iris uit Lisse organiseerde zaterdag voor de derde keer de Iris Lentemarathon. Bij deze roeitocht van 51 km kwamen 120 roeiers uit heel Nederland en een team uit Duitsland zeer vroeg uit de veren om te genieten van het prachtige roeiwater rondom Lisse.

Rond 7 uur arriveerden de deelnemers bij de roeivereniging en werden de 27 boten vaarklaar gemaakt. Na een gezamenlijk koffiemoment en de laatste instructies aangaande de vaarroute vertrokken de boten één voor één.

De route voerde de roeiers via de polders rondom de Kagerplassen, door het historisch centrum van Leiden, langs Huys te Warmond, Sassenheim en de al kleurende en geurende bollenvelden rondom Lisse. Daarna over de Leidsevaart, langs de molen van Keukenhof en de steenfabriek via de Ringvaart weer terug naar de roeivereniging. Op diverse punten onderweg werden de deelnemers aangemoedigd door enthousiaste Iris leden die ook aanwijzingen gaven om lastige, lage bruggetjes veilig te kunnen passeren. Bij de finish stapten de roeiers moe, voldaan en laaiend enthousiast over de gevarieerde route uit de boot. Daar wachtte hen een warm en feestelijk onthaal met een origineel Iris kruidenbittertje en een zakje met Iris bloembolletjes.

Na het opruimen van de boten en een warme douche konden de roeiers nog nagenieten van een Indische maaltijd.

De inzet van alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het goed verlopen van deze dag werd beloond door de vele complimenten van de deelnemers. Eén daarvan: “Jullie hebben het mooiste vaarwater van Nederland”, bevestigde dat wat de leden van roeivereniging uiteraard al wisten.

Ook interesse in roeien? Bezoek onze website of bekijk voor een impressie van de tocht onze youtube video

Uit de krant