Zet een bollenlandschap op doek en doe mee aan de schilderwedstrijd. | Foto: pr
Zet een bollenlandschap op doek en doe mee aan de schilderwedstrijd. | Foto: pr Foto: pr

Schildercompetitie ‘Kleurenpracht’

Column De Zwarte Tulp

Hebben we alles? Schildersezel, verfkist, penselen… Naar welke kweker gingen we vandaag ook alweer? Oh, die op de Achterweg. Mooi. Fijn. Daar kunnen we ook van het sanitair gebruikmaken, toch? Is P. er eigenlijk al? Hij komt toch wel? Anders zitten we straks zonder koffie. En, belangrijker nog, geen gekookte eieren bij de lunch. 

Oh, help, ben ik toch mijn stoeltje vergeten. Dat red ik niet hoor, zo op de grond. Zit ik wél fijn met mijn snufferd boven op die tulpen, maar jongens… ik moet toch óverzicht hebben. Al die lijnen naar de horizon, en hoe dat geel het rood raakt…
Niet zo makkelijk, hoor, een bollenlandschap schilderen. Misschien kan ik een stoeltje lenen van de kweker hier. Hoe déden ze dat toch? Vroeger? Die goeie ouwe Monet? En die Koster?
Ja… als je dát wil weten, kun je het beste gaan kijken in het museum. Een hele wand vol bollenlandschappen. Nou ja, Monet hangt er dan toevallig niet bij. Beetje prijzig…Maar verder, een mooie verzameling. Ook werk van vrouwen! Van vrouwen? Is dat dan zo bijzonder? Jij bent er zelf toch eentje? Jahaaaa, maar ik heb het niet geschopt tot een galerie- of museumwand. Ohhhh….nou, dan ga je daar vandaag toch voor? Hop, knal die kleuren er even op, dan kunnen we daarna aan de stroopwafels. Oh nee , daar komt die hond weer! Wel verdorie, schoffelt mijn hele ezel omver. Hektor, áf! Mijn hele doekkie onder het zand… De Zwarte Tulp, zei je? Zitten ze daar ook te wachten op materieschilderijen? Met zand en zo? Ja?

Klaar Wolff
Museum de Zwarte Tulp organiseert de schildercompetitie ‘Kleurenpracht.’ Doe mee! Kijk voor meer informatie op de website kleurenpracht.com.

Uit de krant