Een mooie cheque van het Fioretti voor Fietsmaatjes.
Een mooie cheque van het Fioretti voor Fietsmaatjes. Foto: Jan Sibie

Fioretti College steunt Stichting Fietsmaatjes

Onderwijs

Iedereen die regelmatig buiten is, ziet de bekende dubbele fietsen wel eens gaan. Het zijn de duofietsen van de Stichting Fetsmaatjes, die ook in Hillegom en Lisse te vinden is. Zo’n duofiets is een heel mooi concept. Iemand die niet in staat is om zelfstandig te fietsen, kan samen met een vrijwilliger op de duofiets toch nog ergens komen.

Door Jan Sibie

En zeker nu het voorjaar er weer aankomt met de bekende bloemenpracht in de regio is de duofiets mateloos populair. Sstichting Fietsmaatjes Hillegom Lisse heeft 4 fietsen in Lisse staan, op verspreide plaatsen in het gehele dorp. Uitbreiding van het aantal fietsen is natuurlijk altijd welkom, maar dat deze speciaal gebouwde fietsen niet goedkoop zijn, spreekt eigenlijk wel vanzelf. En dat het lastig is om een dergelijk doel financieel rond te krijgen is ook een open deur.

Dat hadden de leerlingen van het Fioretti College in Lisse goed begrepen. Zij adopteerden daarom deze stichting om geld voor meer fietsen in te zamelen. “Dit gebeurde in het kader van de mentoruren en de economielessen”, aldus hun mentor. Het was bij deze opzet de bedoeling dat de leerlingen zelf initiatieven bedachten en uitvoerden, die geld zouden opleveren. Dat geld ging in de pot voor een nieuwe fiets voor Fietsmaatjes. En dat groeide uit tot een mooi bedrag. “Het is een bedrag van 4000 euro geworden”, zo kon Joyce Snijder-de Rade, de teamleider mavo/havo onderbouw, blij vertellen aan de aanwezigen van de stichting. Het is toch een mooi begin voor een vijfde fiets in Lisse. Het gebaar werd door de stichting met dank aanvaard.

Uit de krant

Uit de krant