Lissernieuws - Wethouder Adri de Roon neemt afscheid als Ridder
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo lissernieuws.nl
Burgemeester Spruit gaf in haar speech aan, dat ze De Roon zal missen nu hij stopt als wethouder.
Burgemeester Spruit gaf in haar speech aan, dat ze De Roon zal missen nu hij stopt als wethouder. (Foto: Sven van der Vlugt)

Wethouder Adri de Roon neemt afscheid als Ridder

  Politiek

LINTJE • Bij zijn afscheid als wethouder van de gemeente Lisse, is Adri de Roon woensdag 4 april gedecoreerd als Ridder in De Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Lies Spruit speldde hem de versierselen op in de Mijnzaal van Floralis, Huis van Cultuur dat De Roon - een warm hart toedraagt.

Adri de Roon is ruim 24 jaar actief geweest voor het gemeentebestuur van de gemeente Lisse. Vier jaar als gemeenteraadslid (1994 – 1998), vier jaar als voorzitter van de steunfractie van D66 (1998 – 2002) en 16 jaar als wethouder in vier colleges (2002 – 2018). Dit is een voor Lisse uitzonderlijk lange periode. Hij heeft vooral zijn stempel gedrukt op de sociale portefeuille en de cultuurportefeuille, maar ook het woonbeleid en in latere jaren duurzaamheid behoorden tot zijn taken.

Veel meer dan anderen heeft Adri de Roon, naast zijn taken in Lisse, energie en tijd gestoken in regionale samenwerking op vele vlakken. Dit is geen vanzelfsprekendheid. Zo heeft hij een lange reeks aan voorzitterschappen in het sociaal domein. Daarnaast heeft hij veel tijd en energie gestoken in het samenwerkingsverband Holland Rijnland en is hij lid geweest van het bestuur van Zuid-Hollandse gemeenten.

Mede door zijn interesse in kunst in de breedste zin van het woord is onder zijn leiding het uitgevoerde kunst- en cultuurbeleid van grote waarde geweest voor Lisse en de regio. Lisse heeft door het nieuwe theater Floralis, de Keukenhof (en het nieuwe museum LAM) en museum de Zwarte Tulp een regionale en landelijke positie op het gebied van kunst en cultuur. Dit is mede door zijn inspanningen mogelijk gemaakt.

Adri de Roon is nauw betrokken geweest bij de oprichting van de ISD en al bijna 20 jaar actief voor deze organisatie. Vanaf 2002 is hij bestuurslid geweest. Daarna is hij vanaf 2009 voorzitter van zowel het algemeen als het dagelijks bestuur. Hij is vanaf de oprichting de drijvende kracht van en voor de ISD.

Bovengenoemde zaken zijn méér dan je mag verwachten van een wethouder in zijn functie. Voor al deze extra's en de activiteiten in de regio, maar ook voor diverse andere vrijwillige activiteiten als bestuurder van de plaatselijke en landelijke bowlingvereniging en de hockeyvereniging Hisalis wordt Adri de Roon namens Koning Willem Alexander gedecoreerd als Ridder in De Orde van Oranje-Nassau.

reageer als eerste

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225534&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>