VVD-fractie laakt geheimhouding rond financiën sporthal | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Wethouder Kees van der Zwet.
Wethouder Kees van der Zwet. (Foto: Arie in 't Veld)

VVD-fractie laakt geheimhouding rond financiën sporthal

  Politiek

SPORTHAL • De VVD-fractie is niet te spreken over het feit dat na de vergadering van vorige week woensdag van de commissie Maatschappij en Financiën een besloten deel volgde voor het bespreken van de financiële perikelen rond de bouw van de nieuwe sporthal.

Door Arie in 't Veld

Tijdens die bijeenkomst merkte wethouder Kees van der Zwet op blij te zijn dat het plan voor de hal gepresenteerd kon worden. Hij benadrukte dat de berekeningen een voorlopig karakter droegen en gaf aan dat de gemeente verantwoordelijk blijft voor de sporthal en FC Lisse voor de eigen accommodatie. "In dit stadium is er nog geen sprake van een voorstel van het college. Eerst willen we in beslotenheid van gedachten wisselen over de financiële mogelijkheden."

Wim Slootbeek van de VVD vond die beslotenheid overbodig, want in de kranten was al volop geschreven over die bedragen. "Het gaat over veel gemeenschapsgeld. Ik vind dat de inwoners er recht op hebben te vernemen hoe wij als politieke partijen hierover denken. Maar helaas denkt de wethouder daar anders over, omdat dit de onderhandelingspositie van de gemeente zou ondergraven. Ik betreur die opstelling zeer, ben er zelfs een beetje boos over."
Hij vroeg woordvoerders van de FC of er ook een plan B is voor het geval het huidige plan niet door gaat. Zo'n plan is er dus niet. De commissieleden stelden vervolgens vragen over het wegvallen van de aanhelingskosten van de FC-accommodatie aan de nieuwe hal in het plan en wat er met dat geld gaat gebeuren als dit niet nodig blijkt te zijn. En ze kregen te horen dat nog onderzocht gaat worden wat er gaat gebeuren met het terrein dat beschikbaar komt als de nieuwe hal op de nieuwe plek is gebouwd en de oude plek dus opnieuw ingevuld moet worden. Ook vernam men dat het nieuwe complex rolstoeltoegankelijk wordt en dat men verwacht dat het ledental van de FC stabiel blijft.
Over technische zaken zoals de bouw en aanbesteding lijken de FC en de gemeente Lisse het wel eens te zijn. Of dat ook geldt voor de financiële huishouding van het project (de FC is de gemeente ook nog geld schuldig) werd die avond niet bekendgemaakt. Althans niet in de openbaarheid.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>