Gezellige Info & Fundag bij Da Capo Lisse | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Foto: pr

Gezellige Info & Fundag bij Da Capo Lisse

  Verenigingen

MUZIEK • Zondag 31 maart heeft muziekvereniging Da Capo haar deuren geopend voor alle jonge muzikanten en twirlsters in spe. Onder begeleiding van de eigen muzikanten kon iedereen alle instrumenten die zo kenmerkend zijn voor blaasmuziek zelf proberen, voelen en beluisteren. Ook heeft het opleidingsorkest, Jong Da Capo, een aantal nummers gespeeld. Een aantal bezoekers mocht zelfs meteen al meespelen, hoe leuk is dat?

Tijdens deze middag waren er ook diverse demonstraties van de twirlteams te zien. Zo kregen de kinderen en ouders die een indruk wat je allemaal kan doen met een baton op muziek. Ook kregen kinderen zelf een baton in de hand en werden hen tricks geleerd.

De open dag, die ze de Info & Fundag noemen, sluit aan bij de lessen die Da Capo nu voor de derde keer op rij verzorgt op een tweetal basisscholen in Lisse. De vereniging brengt daarmee het muziek maken naar de basisschool en stelt hierbij de leerlingen in de gelegenheid meer te weten te komen over muziek en muziek maken.

Voor alle kinderen die ook een instrument willen leren bespelen, maar nog geen keuze kunnen maken voor een instrument, start Da Capo op 12 april met een algemene muzikale vorming, de Music Kids. In 9 lessen wordt de basis gelegd voor een muziekopleiding bij Da Capo. Alle instrumenten komen voorbij, maar ook het notenschrift, ritme, toonhoogte en bewegen, maar natuurlijk is er ruimte voor fun! Deze laagdrempelige lessen worden gegeven door een professionele muziekdocent, tevens dirigent van Jong Da Capo.

Maar ook de kinderen die enthousiast zijn over Twirlen kunnen meedoen aan een introductiecursus die start op 13 april (van 9.30 – 10.30 uur). Ze leren dan in 7 lessen de basisvaardigheden van twirlen en gaan met pompons aan de slag. Allemaal in combinatie met spetterende dansbewegingen en een hoop gezelligheid. Deze cursus wordt afgesloten met een uitvoering in 't Speelkwartier voor familie en vrienden op 15 juni.

Heb je de Info & Fun dag gemist, maar wil je meer weten over Music Kids of weet je al welk instrument je wilt leren spelen, stuur dan even een mailtje aan opleidingen@dacapolisse.nl. Aanmelden voor de twirlcursus kan via: twirlen@dacapolisse.nl

Wacht niet te lang; de muzieklessen starten op vrijdag 12 april en de twirlcursus start op 13 april.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>