Basketbalmannen BV Lisse maken hun favorietenrol waar | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Het eerste herenteam promoveert naar de tweede divisie, precies conform de doelstelling.
Het eerste herenteam promoveert naar de tweede divisie, precies conform de doelstelling. (Foto: pr)

Basketbalmannen BV Lisse maken hun favorietenrol waar

  Verenigingen

KAMPIOEN • Het eerste herenteam van Basketbal Vereniging Lisse sprak voorafgaand aan het seizoen de doelstelling uit kampioen te worden. Deze belofte werd ingelost, waardoor BV Lisse komend seizoen in de tweede divisie speelt. Speler en trainer Maurijn Spierenburg en coach Metin Burhan kijken met een tevreden gevoel terug op afgelopen seizoen.

Door Jankees Faas

De basketbalmannen voelden meteen de druk die zij zichzelf hadden opgelegd, zegt Maurijn. "We wilden heel graag kampioen worden en waren ons daar ook heel bewust van." Het seizoen kende een opvallende start, meldt Metin."Na een week kwam onze sterspeler Allard de Jong met de mededeling, dat hij vanaf januari een half jaar ging reizen. Dan is het even slikken. Uiteindelijk moet je als team weer verder. Achteraf hebben we laten zien, dat we meerdere sterren hebben." Maurijn vult aan: "Het is mooi om te zien, dat wij in de tweede seizoenshelft de afwezigheid van Allard als team hebben kunnen oplossen. Het zijn met name Stefan Vos en Rohan van der Zwet geweest die het plekje van Allard hebben weten op te vullen."

Talent
De kern van BV Lisse is al een aantal jaren hetzelfde. De selectie kreeg afgelopen seizoen versterking met het teruggekeerde talent Wouter Luijk. Maurijn: "Onze spelers weten heel goed wat ze wel en wat ze niet kunnen. Er is een natuurlijke hiërarchie binnen het team. Ook dit seizoen zijn wij op dat punt nog verder gegroeid. Wouter heeft als spelverdeler ervoor gezorgd, dat ieder puzzelstukje op de juiste plaats viel."
De speelwijze was duidelijk. Metin: "Keihard verdedigen, daar wilden wij het verschil mee maken. Hier is hard op getraind. Wij hebben dan ook veruit de minste punten tegen gekregen in de competitie." Maurijn: "Deze speelwijze kan irritaties en frustraties opleveren bij tegenstanders."

Grootste concurrent
De grootste concurrent dit seizoen: The Challengers uit Hoofddorp. "Wij hebben dit seizoen 24 wedstrijden gespeeld, waarvan wij er twee hebben verloren", zegt Maurijn. "Beide keren tegen The Challengers. Het zijn mentaal en fysiek beesten." Metin: "Het eerste verlies tegen The Challengers, met Allard er nog bij, kwam onverwacht. In de tweede wedstrijd zijn wij gewoon mentaal door het ijs gezakt. Dat was wel een leermoment." Aangezien The Challengers tegen de kleintjes steken liet vallen, kwam BV Lisse aan het eind van het seizoen bovendrijven. "We zaten elke week rond de telefoon om te horen wat The Challengers had gedaan", meldt Maurijn. "We moesten de laatste drie wedstrijden winnen om kampioen te worden. De koppen bleven dezelfde kant op staan, waardoor wij in staat waren om drie superwedstrijden af te leveren."

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>