Dames 1 Hisalis wint overtuigend met 4-2 van hekkensluiter Abcoude | Lissernieuws
Logo lissernieuws.nl
Het eerste damesteam van Hisalis wist van Abcoude te winnen.
Het eerste damesteam van Hisalis wist van Abcoude te winnen. (Foto: Sam Hoekstra)
Sport

Dames 1 Hisalis wint overtuigend met 4-2 van hekkensluiter Abcoude

  Verenigingen

Deze wedstrijd van zondag 13 oktober was er een die gewonnen moest worden door Hisalis om dichterbij de top 3 te komen. De temperatuur was ideaal, de teams hadden er zin in en er stonden veel supporters langs de lijn.

Verslag: Tess van Bochove

De eerste tien minuten van de wedstrijd verliepen volgens plan. Hisalis zette Abcoude vast op eigen helft en er waren mooie aanvalsacties die er vooralsnog niet ingingen. Hisalis hield vol met het creëren van kansen en uiteindelijk belandde de pass van Tess van Bochove in de stick van Dominique Hoogendoorn die aan de cirkelrand stond. Ze sloeg met haar forehand de bal snoeihard het doel in: 1-0.
Het tweede kwart liep beduidend minder voor Hisalis. Kansen waren er wel, maar werden nog niet benut. Abcoude slaagde er zelfs in om een tegendoelpunt te maken uit een corner. Hierdoor gingen de teams de rust in met 1-1. In de rust werd de strategie om in de tweede helft als eenheid toe te slaan even goed doorgepraat.
Het derde kwart werden weer enkele acties gecreëerd vanuit een goede opbouw: via Tess van Bochove weer een bal op Dominique Hoogendoorn die hem met haar puntje wilde intippen. De keeper van Abcoude wist de bal echter te stoppen. Een tweede kans verliep andersom: Dominique bereikte met haar harde pass vanaf de middenlijn Tess in de loop, die daarna de cirkel inliep. Omdat ze de bal niet goed raakte, werd het geen doelpunt. Ook Benice Wielinga had nog een mooie tip die net voor het doel langs rolde. Toch slaagde Hisalis erin om weer op voorsprong te komen door een perfecte pass van Linde de Haas op Tess van Bochove, die daarna een actie langs de rechterkant kon maken en de bal zelf het doel in sloeg: 2-1. Helaas voor Hisalis kreeg Abcoude kort daarop nog een kans die ze met succes afrondden zodat het weer 2-2 gelijk stond.
Uiteindelijk werd het harde werken toch beloond in het laatste kwart. Dominique Hoogendoorn brak helemaal door de linies langs de linkerlijn, passeerde de laatste verdediger en speelde de cirkel in naar Tess van Bochove. Die gaf de bal voor aan Zoë Duivenvoorden die de bal met een duik naar voren fraai het doel in tipte: 3-2. Vijf minuten daarna nam Loeke Nieuwenhuis snel een vrije slag en speelde strak Tess van Bochove aan die helemaal vrij stond in de cirkel. Zij kon hard uithalen en haar bal eindigde op de plank in de korte hoek. Dit zorgde voor de verdiende 4-2 overwinning.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225537&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225535&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=lissernieuws.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=216" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>