Het jongensteam onder de 12 van Ukemi en Judo Yushi werd tweede van Nederland en wonnen dus zilver! Foto: pr

Jongensteam onder 12 jaar van Ukemi en Judo Yushi wint zilver op NK Judo voor jeugdteams

Verenigingen Sport

In Nijmegen werd zaterdag 11 juni het Nederlands kampioenschap voor jeugdteams gehouden. Bij een teamwedstrijd strijden vijf judoka’s van elk team, in vijf verschillende gewichtsklassen tegen elkaar. Het team dat (minimaal) drie van de vijf wedstrijden wint, is de winnaar van die ronde en gaat door. Er werd in vier verschillende categorieën gestreden om de Nederlandse titel, namelijk: jongens -12, meisjes -12, jongens -15 en meisjes -15. Judoschool Ukemi werd in drie van de vier categorieën vertegenwoordigd, in gefuseerde teams met Judo Yushi uit Nieuw-Vennep. Met mooie resultaten: jongens onder 12 jaar tweede van Nederland, meisjes onder 12 jaar vijfde van Nederland.

Jongens -12 jaar pakken zilver
De jongens plaatsten zich voor het NK door op het kampioenschap van Noord-Holland kampioen te worden! Ze begonnen de dag met een 5-0 winst op Judoclub Reuver uit Limburg, waarna ze met een 3-2 winst op Judo Academy Nijmegen zich plaatsten voor de halve finale. Hier werd met 3-2 gewonnen van Lu-Gia-Jen uit Den-Haag, waardoor de jongens in de finale stonden! Hier wachtte de vorige kampioen, Kenamju uit Haarlem, waar helaas nipt van werd verloren met 2-3. Een mooie dag voor de mannen met als resultaat een zilveren medaille!

Meisjes -12 grijpen net naast brons
Het meisjesteam bestond uit een relatief jonge groep, aangezien drie van de vijf meisjes normaliter nog in de categorie onder 10 jaar judoën. De insteek van deelname was daarom: ervaring opdoen. Toen het team zich plaatste door op het Noord-Hollands kampioenschap 2e te worden, werd er op het NK gewoon gemikt op het podium. Ook de dames trapten de dag af met een mooie 5-0 overwinning, waarna ze in de latere kampioen hun meerdere moesten erkennen. In de herkansing knokten de dames zich met drie overwinningen naar de strijd om brons. Hier stond een ervaren team waar, net als de jongens, de eindstrijd nipt werd verloren (2-3). Vijfde van Nederland, een superprestatie!

Meisjes -15 jaar
Ook stonden de meisjes onder 15 jaar op het NK, zij plaatsen zich door tweede te worden op het Noord-Hollands kampioenschap. Het team strandde helaas in de derde ronde, doordat zij op sterke teams stuitten waar ieder foutje direct afgestraft wordt. Op naar het volgende toernooi!

De drie teams en begeleiders hebben genoten van hun deelname aan het NK Judo voor jeugdteams in Nijmegen.