Cors van der Putten, Rob Veldhoven en Lies Spruit. | Foto: Jan Sibie
Cors van der Putten, Rob Veldhoven en Lies Spruit. | Foto: Jan Sibie Foto: Jan Sibie

HDV-iconen Van der Putten en Veldhoven ontvangen lintje

Verenigingen

Vrijwilligers zijn meestal de ruggengraat van verenigingen. Immers, een vereniging heeft meestal een idealistisch doel en daar past geen groot aantal duur betaalde professionele krachten bij. Maar zo weinig geld als er beschikbaar is, zoveel werk is er in het algemeen te doen. Dan is het mooi als er gedreven en gemotiveerde vrijwilligers aanwezig zijn, die niet te beroerd zijn om de schouders er onder te zetten.

Door Jan Sibie

Ook de Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken heeft ongeveer 120 van deze onmisbare vrijwilligers. En zelfs daar springen natuurlijk altijd weer mensen nog verder positief uit. Krijg je als werknemer in een bedrijf dan een stevige bonus, bij een vereniging is er een andere manier om waardering te tonen. Dat ondervonden Cors van der Putten en Rob Veldhoven.

Beide heren namen op de ledenavond vrijdag 13 januari afscheid als commissievoorzitter en traden af als bestuurslid. Als dank voor hun inzet ontvingen ze beiden een koninklijke onderscheiding, namelijk Lid in de Orde van Oranje Nassau, uit handen van burgemeester Lies Spruit. Dit als “terechte waardering voor hun vele inspanning voor de Harddraverijvereniging” die uitgebreid door mevrouw Spruit gememoreerd werd.

Cors van der Putten is al 40 jaar een zeer actief vrijwilliger binnen de Harddraverijvereniging, onder meer als commissiemedewerker bij de organisatie van de feestweek en sinds 15 december 2000 als bestuurslid van de vereniging. Van der Putten staat bekend als iemand die weet te motiveren en bruggen kan slaan. Voor nieuwe bestuursleden is hij een belangrijke mentor. “Een man die nooit ‘nee’ zegt”, zo had een lid aan Spruit verteld.

Rob Veldhoven was eveneens actief als bestuurslid en voorzitter van de kermiscommissie. Dat de organisatie van de kermis in Lisse, de grootste in de Bollenstreek en centrale activiteit in de feestweek, een enorme voorbereiding vraagt, spreekt vanzelf. Veldhoven was daar dan ook het gehele jaar mee bezig, naast vele andere werkzaamheden voor de HDV. De burgemeester had bij Veldhoven vooral “herinnering aan het gezamenlijk verwijderen van obstakels als geparkeerde auto’s voor de kermis op zondagavond.”

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant