Directeur Wouter Verschuren van Istec International.
Directeur Wouter Verschuren van Istec International. Foto: pr

Lisser familiebedrijf Istec uitgeroepen tot FD Gazelle 2020

Zakelijk

Het Financieele Dagblad reikt (FD) elk jaar de FD Gazellen Awards uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Een van deze bedrijven staat in Lisse: Istec International. De erkenning is mede te danken aan de groeiambities van Wouter Verschuren, die aangesteld werd als directeur (inmiddels de derde generatie in het familiebedrijf). 

De visie van Wouter Verschuren om Istec te introduceren in nieuwe geografische markten werd gerealiseerd door revolutionaire productontwikkelingen en een toegewijd team. Hiermee transformeerde het in 1974 opgerichte familiebedrijf van distributeur in de Benelux tot globale leverancier en zorgde een sterke basis voor gestage groei in de afgelopen drie jaar. 

Wellicht zegt de naam Istec je niet veel. Istec is een hooggespecialiseerde industriële leverancier en serviceprovider in de (petro)chemische-, olie en gas-, en energiesector. Binnen deze industriële processen zijn roterende machines één van de meest kritische onderdelen. Het monitoren en bewaken van deze machines vereist de meest geavanceerde systemen die passen binnen de toenemende eisen van industriële applicaties. En dat is precies waar het bedrijf goed in is. Istec ondersteunt de beheersing van deze kritische sensoren en systemen gedurende hun operationele levensduur optimaal. En dat heeft tot expansie en flinke groei geleid.
Verschuren is erg blij met de FD-erkenning: “We hebben hard gewerkt aan onze strategische pivot. De Gazelle-award is daarvan het eerste resultaat en markeert het beginpunt van ons groeipad in internationale markten.”

Uit de krant