Afbeelding

Het duel der gemiste kansen: FC Lisse doet zichzelf tekort

Sport Sport

De nederlaag kwam zaterdag 14 januari hard aan. Goed spel, het creëren van diverse mooie en goede kansen was aan de ploeg van Robbert de Ruiter niet besteed.

Het resulteerde uiteindelijk in een 0-3. Een resultaat waarbij menig speler en supporter zich nog wel eens achter de oren zal krabben hoe dat mogelijk was. Het antwoord is even simpel als waar: het ontbrak de ploeg aan scherpte in de afwerking.

De thuisclub begon voortvarend. Jong Volendam werd direct vanaf de opbouw op eigen helft vastgezet. Het wachten was op de openingstreffer van FC Lisse, maar het mocht niet zo zijn. Het trouwe thuispubliek ging er eens goed voor zitten, wetende dat de eerste twee oefenduels in zegens eindigden.

Sparta Nijkerk moest er met 3-1 aan geloven terwijl het Heemsteedse  Koninklijke HFC, uitkomend in de 2e Divisie, met 1-5 werd opgerold. Dat dit geen garantie is voor een volgende overwinning bleek tegen de talentvolle Volendammers. Toch diende de eerste riante mogelijkheid zich al na twee minuten aan. Volendam keeper Stappershoef reageerde weifelend bij een voorzet, stompte de bal voor de voeten van Rik Vermeulen , maar het bracht niet de treffer waar men op hoopte.

Lisse zette volle druk en kreeg vier corners op rij en  maakte daarmee haar intenties waar. Met name Niels Buijs kreeg, na een kwartier spelen, een riante kopbal maar zag zijn inzet niet beloond. En scoor je zelf niet dan doet je tegenstander dat wel.  Volkomen tegen alle verhoudingen in waren de gasten die in die fase nauwelijks aan aanvallen waren toegekomen, wél trefzeker en tikte Enzo Stroo de 0-1 binnen. Angelo Timmer (ingevallen voor de in de warming up geblesseerde en vaste keeper Brian van der Werff ) had het nakijken.

De treffer kwam hard aan. Het was tekenend voor de frustraties op en naast het veld. Twee minuten voor rust ontsnapte Lisse aan de 0- 2 (kans KevinOwusu Asare) en hield de hoop op een goed resultaat overeind. De rust deed de thuisploeg zichtbaar goed. Wederom had Lisse het beste van het spel maar het was, net als voor rust, het 'net-niet-verhaal'. Steven Olsthoorn  kreeg,  vijf minuten na rust, na een actie van Koen Fokkema een schijnbaar niet te missen kans, maar vond Stappershoef op zijn pad. Het was een van zijn laatste acties. Rowdi van der Putten (terug op het 'oude nest' via omzwervingen bij onder andere Feyenoord en Cambuur) werd zijn vervanger.

Pal daarop had Rik Vermeulen dé kans op de gelijkmaker,  maar zijn inzet trof geen doel. De anticlimax kwam in de 65ste minuut. En weer was Enzo Stroo trefzeker. Vanuit een snelle omschakeling kwam Stroo in balbezit, omspeelde de te ver buiten zijn eigen strafschopgebied uitkomende Timmer en tikte de 0-2 binnen. Nog gaf FC Lisse het niet op, zag Koen Fokkema  met nog twintig minuten te gaan, volkomen vrij en oog in oog met Stappershoef niet de aansluittreffer binnen tikken. De 0-3 in de extra tijd van invaller Kay Tejan was goed voor de statistieken.

| Tekst en foto: Kees van Zuijlen