Het college bezoekt met regelmaat bedrijven en maatschappelijke organisaties in de gemeente om te horen wat er leeft en speelt en de organisaties beter te leren kennen.
Het college bezoekt met regelmaat bedrijven en maatschappelijke organisaties in de gemeente om te horen wat er leeft en speelt en de organisaties beter te leren kennen. Foto: pr

College bezoekt Schulte en Lestraden

Algemeen

Het college heeft deze week een bezoek gebracht aan Schulte en Lestraden. Dit installatiebedrijf met circa 160 medewerkers bestaat ruim 75 jaar en is al sinds 1995 gevestigd in Lisse. Met hun eigen vakschool leiden zij de installateurs en onderhoudsspecialisten van de toekomst op.

Het bezoek startte met een boeiende presentatie door de directeuren Mark van Rijsbergen en Rob Pouw. Daarin benoemden zij dat Schulte en Lestraden een erkend leerbedrijf is, met een eigen bedrijfsschool, wat zorgt voor toe- en doorstroom in het bedrijf. Mark: “De bedrijfsschool is een groot succes door de sterke samenwerking met diverse scholen. We hebben plek voor 20 leerlingen, de helft daarvan gaat aan het einde van de opleiding aan de slag in ons bedrijf’. Het succes is mede te danken aan de inzet op begeleiding van de leerlingen. Niet alleen vaktechnisch, maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Rondleiding

Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding door het bedrijf, van tekentafel tot magazijn. Het college vond de sfeer en vooral de trots en het werkplezier dat zowel de directie als de medewerkers uitstraalden, opvallend. Het college bezoekt met regelmaat bedrijven en maatschappelijke organisaties in de gemeente om te horen wat er leeft en speelt en de organisaties beter te leren kennen.

Uit de krant